İzmir merkezli 13 ilde yapılan ‘yasa dışı dinleme’ iddialarına ilişkin soruşturmada, 32 emniyet mensubu hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. Geçen Ağustos ayında İzmir merkezli olarak 13 ilde düzenlenen ’yasa dışı dinleme’ iddialarına ilişkin operasyonda, aralarında emniyet müdürünün de bulunduğu 32 sanığın İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanmalarına başlandı.

Davanın ilk duruşmasına, iddianamede suç örgütü liderleri arasında sayılan ve beyin kanaması teşhisiyle raporlu olduğu mahkemeye bildirilen Batman eski İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan’ın dışındaki 31 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı. Müştekilerin de hazır bulunduğu duruşmayı çok sayıda sanık yakını takip etti.

SANIK AVUKATI İTİRAZ ETTİ

Sanık avukatlarından Ali Aksoy’un iddianamenin sesli ve görüntülü kayda alınması yönündeki talebi mahkeme heyetince, daha önce duruşmanın savunma bölümlerinin kayda alınması yönünde karar alındığı belirtilerek oy birliğiyle reddedildi. Avukat Aksoy, iddianamenin okunmasının tamamlanmasının ardından ilk 12 sayfanın okunmadığını belirterek bu sayfaların da okunması için itirazda bulundu.

Mahkeme heyeti, bu sayfaların da duruşmanın öğleden sonraki oturumunda okunmasına karar vererek öğle arası verdi.

32 KİŞİ YARGILANIYOR

Ulusal bir gazetede çıkan ‘çeşitli kurumlarda çalışan kamu görevlilerinin telefonlarının yasa dışı dinlendiği’ haberine ilişkin 62 müşteki ile konuyla ilgili idarenin yaptığı suç duyurusu üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, aralarında eski Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ve Elazığ Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı’nın da bulunduğu 32 emniyet mensubu gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Okan Bato tarafından hazırlanan iddianamede, 32 sanık hakkında 9 suçlama yöneltilerek 10 ile 961 yıl arasında değişen hapis cezası istendi.