İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, Güneş Akyıl parkta ’Lina’ ismindeki köpeğini aydınlatma direğine bağlayıp telefonla konuştuğu sırada elektrik akımına kapılan köpek öldü. Büyük üzüntü yaşan Akyıl, ’Burası park, köpeğin yerinde çocuk olsa ne olacaktı?’’ dedi.

Eşrefpaşa Belediye Hastanesi’nde Diyetsiyen olan Güneş Akyıl, Cumartesi akşam saatlerinde, ’Rottweiler’ cinsi 4 yaşındaki ’Lina’ isimli köpeğini gezdirmek için evinin önündeki Gode Cengiz Parkı’na geldi. Her zaman geldiği parkta köpeğini gezdiren Akyıl, telefonla konuştuğu için köpeğini demir tasması ile aydınlatma direğine bağladı. Bankta telefonla konuşurken ’Lina’ isimli köpek, iddiaya göre elektrik akımına kapıldı. Güneş Akyıl köpeğini kurtarmak istese de akımdan etkilenerek köpeğe dokunamadı. Herkesin gözü önünde köpek telef oldu.

KÖPEĞİN YERİNDE ÇOCUK OLABİLİRDİ

Lina’yı bir yıl önce sokakta yaralıyken bulup eve aldıklarını söyleyen Güneş Akyıl, ’’Her zaman olduğu gibi yine akşam köpeğimi dolaştırmak için parka çıkardım. Arkadaşımdan telefon gelince, ’Lina’ rahat durmadı bende rahat konuşmak için köpeğimi aydınlatma direğine bağladım. Benim en büyük hatam köpeğimi aydınlatma direğine bağlamam oldu. Gerçi ben oranın aydınlatma direği olduğunu bilmiyordum. Banka oturduğum sırada Lina çırpınmaya başladı. Ne olduğunu anlamadım. Bende sarıldım hemen ve beni elektrik çarptı. Çevredekiler elektrik akımına kapıldığını söyledi. İlk yardım dersinden öğrendiğimi uygulayıp, poşetle köpeğimi alıp direkten uzaklaştırdım ama ölmüştü. Burası bir çocuk parkı ve çocuklar oyun oynuyor. Köpeğimin yerinde bir çocuk olabilirdi. Yetkililer buraya çözüm bulmalı. Bu olaydan sonra bir daha köpek besleyemeyeceğim’’ dedi.

Olayın gerçekleştiği parktaki aydınlatma direği bugün sabah saatlerinde görevlilerce yapılan çalışma sonrası düzeltildi.