Adana Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, okulların yakınında bulunan parklarda narkotik köpeğinin de katılımıyla uyuşturucu uygulaması yaptı.

Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in uyuşturucu ile mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. Art arda operasyon yaptıran, öğrencilere uyuşturucunun zararlarını anlattıran Zeybek, bu kez de okullara yakın olan parklarda uyuşturucu uygulaması yaptırdı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri il genelinde okullara yakın olan parklarda narkotik köpekleriyle birlikte uygulama yaptı. Narkotik ekiplerine Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı yunus ve güven tim ekipleri de destek verdi.

Çukurova ilçesine bağlı Beyazevler Mahallesi’nde bulunan bir parka gelen ekipler buradaki öğrenci ve vatandaşlar üzerinde arama yaptı.

Polis arama yapmanın yanı sıra öğrenci ve vatandaşlara uyuşturucunun zararlarını anlatarak uzak durmaları gerektiğini anlattı.

Narkotik köpeği "Pako" ise bir polis memurunun nezaretinde bütün parkı didik didik aradı. Pako, parktaki çöp kutuları, banklar ve ağaç diplerini kontrol etti.

Parkta dinlenen vatandaşlar da polisin uygulama yapmasından memnun kaldı. Arkadaşıyla birlikte bankta oturan Hatice Görese, "İnşallah polis böyle her zaman gelir. Bizi bu pisliklerden kurtarır. Polis gelmediği zaman burası pislikten geçilmiyor. Şunlara bak onlar geldi burası hemen pislikten arındı. Polisin elinden öpesim geldi" dedi.