Ağrı’nın Patnos ilçesinde, esnaf olan bir şahsın evine kimliği belirsiz kişiler tarafından bir naylon sepet içerisinde el yapımı olduğu belirlenen patlamaya hazır 4 bomba gönderildi.

Patnos ilçesinin Sütlüpınar mahallesinde ikamet eden İ.K. isimli şahsın evine kimliği belirsiz kişiler tarafından el yapımı dört bomba gönderildi. İ.K.’nın eşi tarafından alınan ve ne olduğu bilinmeyen sepet, üstündeki bez parçasının kaldırılmasıyla bomba olduğu fark edildi. Eşinin telefon açarak ‘bu gönderdiğin nedir?’ diye sorulduğunda, ‘ben bir şey göndermedim, bekleyin geliyorum’ diyen İ.K., eve geldiğinde naylon sepet içerisinde el yapımı bombaları görerek polise haber verdi.

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bomba imha ekibinin ilçeye gönderilmesinin ardından yapılan incelemede, eve naylon sepetle gönderilen bombaların el yapımı ve patlamaya hazır olduğu belirlendi. Olay yerinden alınan 4 bomba incelenmek üzere Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildi.

Patnos ilçesinde esnaflık yapan İ.K.’nın eşi H.K., evlerinin arka caddeye bakan tarafından balkon camını çalan kişileri gördüğünü ve elindeki sepeti vererek bunu İ.K.’nın gönderdiğini ve kendisinin de sepeti aldığını belirtti. Sepetin üstündeki bezi kaldırdığında içinde 4 cismi gördüğünü ve eşini arayarak durumu anlattığını ifade eden H.K., sepeti veren kişileri ilk defa gördüğünü ve kırmızı eski bir model arabaya binen şahısların mahalleden uzaklaştıklarını da sözlerine ekledi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.