Tekirdağ’ın Ergene ilçesindeki bir pazarda, ’bana çürük elmayı verme’ diyen vatandaş darp edildi. Aldığı darbelerden sonra gözlükleri kırılan ve yüzünden yaralanan vatandaş, kendisini darp eden pazarcılardan şikayetçi oldu.

İddiaya göre, Ergene ilçesi Yeşiltepe Mahallesi’nde Çarşamba günleri kurulan semt pazarında alışveriş yapan G.G., A.Ç.’nin elma sattığı tezgaha geldi. Pazarcının kendisinden önce bayana çürük elma koyduğunu söyleyen G.G., pazarcının kendisine de çürük elma koyduğunu görünce uyararak koymamasını söyledi. Tezgahta bulunan kişinin ’Ne olacak çürük elmadan’ dediğini iddia eden G.G., pazarcı ile tartışmaya başladı.

Tartışma üzerine tezgahta bulunan kişinin vurmaya başladığını ileri süren G.G., "Ardından tezgah sahibi benim koluna girerek ’Al bu elmaları konuyu kapatalım’ dedi. Ben de ’benim değil bu elmalar’ dedim. Daha sonra tezgahta bulunan kişi bana elma atınca ben de ona elma attım. O sırada koluma girmiş olan tezgah sahibi ve yanındakiler hep beraber bana vurmaya başladı. Ardından polisi arayarak şikayetçi oldum. Ergene semt pazarı Teksas’a dönmüş durumda. Vatandaşın hiçbir şekilde can güvenliği yok. Pazarcı artık beğenmediği ve itiraz eden vatandaşı rahatlıkla dövebilir" dedi.

Olay yerine gelen polis ekipleri bir kişiyi gözaltına alırken, darp edilen G.G. sağlık kontrolüne götürüldü.

Pazarcının ifadesi alındıktan sonra cumhuriyet savcısının talimatı ile serbest bırakıldığı öğrenildi. G.G. ifadesinin arından kendisini darp edenlerden şikayetçi oldu.