Pendik’te iki yıl önce bir dizinin soygun sahnesinin çekildiği kuyumcuya, plakasına ‘Mutluyuz’ yazısı asıp gelin arabası süsü verdikleri araçla gelip soygun yapan şüpheliler yakalandı.

Pendik Yakacık Caddesi üzerine geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda, maskeli 5 şüpheli, pompalı tüfekle bir kuyumcuyu soymuştu. İki yıl önce bir televizyon dizisi için plato kurularak soygun sahnesi çekilen kuyumcuda bu kez gerçek bir soygun yaşanmıştı. ‘Mutluyuz’ yazısı asılan gelin arabası görünümlü araçla geldikleri kuyumcuyu soyan şüphelileri yakalamak için polis, operasyon başlattı. Operasyonda çete lideri H.C., şehir dışına kaçmaya çalıştığı sırada kıskıvrak yakalandı. Olay sırasında kuyumcunun açtığı ateşle yaralanan iki kişiden M. K.’nın ise hastanede tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Bacağından yaralanan M.Ç. isimli kadın ve çete liderinin de daralarında bulunduğu 8 şüpheli ise polisin yaptığı operasyonla gözaltına alındı. Polis, operasyonda soygunda kullanılan “Mutluyuz” yazısının olduğu kağıt, 8 bin lira ve soygunda çaldıkları düşünülen çeşitli ziynet eşyası ele geçirdi. Şüphelilerin evinde yapılan aramada ise fişek ve esrar bulunduğu öğrenildi.

Çete lideri emniyetten çıkışları sırasında görüntü almaya çalışan basın mensuplarına bağırarak tepki gösterdi. Soygunda kullanılan silahlar henüz ele geçirilmezken, yaralıların ayrı ayrı hastanelerde tedavi görmek istedikleri öğrenildi. Soygun esnasında bacağından yaralanan şüpheli kadın, polislerin koluna girerek polis otosuna bindirildi. Gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.