Karaman Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesi amacıyla gerekli tedbirlerin alınması, işlenmekte olan Kaçakçılık Suçları ile ilgili uygulanacak adli ve idari yaptırımların bu suçların vasfına göre tasnif edilmesi ile söz konusu suçlarla mücadelede uygulanacak usul ve esasların yasal dayanaklarının belirlenmesi neticesinde;
Karaman ili dâhilinde "Sigara Kaçakçılığıyla Mücadele" kapsamında yapılan araştırma, inceleme, ihbar ve istihbari bilgilerin değerlendirilerek suç analiz ve risklerinin ortaya konulması ile birlikte projeli çalışma planlanmıştır.
Projeli çalışmaya suç içerisinde bulunan şahısların tespiti ile suçun ve suçluların deşifresine yönelik 2015 yılı Ağustos ayı içerisinde başlanılmış ve devam eden (3) aylık çalışma süreci içerisinde 16 ayrı yakalama gerçekleştirilirmiş ve toplam 29 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır. Bu yakalamalarda genel toplamda 40.000 paket kaçak sigara ele geçirilmiş ve imhası yapılmıştır.
Projeli çalışmaya 05 Kasım 2015 tarihinde eşzamanlı olarak 15 ayrı adrese operasyon düzenlenerek son verilmiş olup, şüpheliler yakalanarak haklarında 5607 SKM (Sigara Kaçakçılığı) suçundan gerekli işlemler yapılmıştır.
Suç ve suçlulara yönelik olarak mücadelede Karaman halkının Emniyet teşkilatına desteği her zaman olmuş ve olacağından da herhangi bir şüphe yoktur.
Halk sağlığı gözetilmeksizin kamunun zarara uğratılması, maddi menfaat temin edilmesi, kaçakçılık finansının önlenmesi, eğitim döneminin başlamasıyla serbest piyasada yapılan perakende satışlarının engellenmesi ve toplum içerisinde ahlaki değerlerin korunması amacıyla teşkilatımız ve ilgili birimleri çalışmalarına devam etmektedir.” denildi.