Ümraniye’de alkollü bir şahıs, yaşanan kavga sırasında polisin silahını ele geçirerek, çevredekilere korku dolu anlar yaşattı. Rastgele çevreye ateş eden şahıs, polisin uzun ikna çabalarının ardından yakalanarak emniyete götürüldü.

Olay; sabah saatlerinde Ümraniye’de meydana geldi. Hamza Yerlikaya Bulvarı üzerinde, sabah saatlerinde bir grup arasında kavga çıktı. Kavgaya müdahale etmek için olay yerine polis ekibi sevk edildi. Kavga sırasında alkollü olan Ali E., dalgınlığından yararlandığı polisin silahını alarak sağa sola ateş açtı. Bunun üzerine olay yerine takviye ekipler, sağlık ekipleri ve özel harekat ekipleri sevk edildi.

Polis, Ali E’yi ikna etmek için uzun süre sohbet etti. Polis, Ali E.’ye yaklaşmak için zaman zaman su ikram etti. Bir ara sinirlenen Ali E. “O şahıslar buraya gelecek” diyerek kavga ettikleri şahısların getirilmesini istedi. Polis araçlarına tekme atan şahıs, bir ara polisle konuşurken elindeki silah ateş aldı. Şans eseri silahın namlusunun yere doğru bakması büyük bir faciayı önledi.

Daha sonra yapılan ikna çalışmaları sonrasında Ali E.,evreye ateş etmeye devam etti. İkna çalışmalarının uzaması üzerine özel harekatçılar çatıdaki yerlerini aldı. Ancak, olay daha fazla uzamadan Ali E. ikna edilerek emniyete götürüldü.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.