Van’da PKK’nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle kentte görev alan polis ekipleri için tahsis edilen araçlar, bugün ilk kez görevlileri bıraktıktan sonra bölgeden çekildi.

27 Kasım PKK’nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Eski Belediye Garajı bölgesinde etkinlik düzenlenirken, polis ekipleri ise kentte geniş güvenlik önlemi aldı. Bugüne kadar taşınma için tahsis edilen araçlar polisleri görev yerlerine getirdikten sonra bekletilirken, bugün ilk kez bir değişiklik yapıldı. 6-8 Ekim olaylarında Kazım Karabekir Caddesi üzerindeki AK Parti İpekyolu İlçe Başkanlığı önünde polislerin taşınması için tahsis edilen 2 minibüsün yakılması üzerine, bugün personeli görev yerlerine bırakan araçlar bekleme yapmaksızın bölgeden ayrıldı. Polisler Kazım Karabekir Caddesi üzerindeki kaldırımda tam teçhizatlı beklerken, taşımada kullanılan araçların ise güvenlik gerekçesiyle kaldırıldığı belirtildi.

6-8 EKİM OLAYLARINDA POLİSLERİ TAŞIYAN ARAÇLAR DA YAKILMIŞTI

Kazım Karabekir Caddesi’nde görev alan polisleri taşıyan iki minibüs, olaylar esnasında panzer tarafından sürüklenerek ateşe verilen bir otomobile yaklaştırılmış ve yanarak kullanılamaz hale getirilmişti. Kameralara yansıyan görüntülerin incelenmesi üzerine 2 polis memuru görevden alınmıştı.