Bursa’da kendisinin Mehdi olduğunu öne sürerek pompalı tüfekle 3 polisi yaralayan şahıs, itfaiyenin tazyikli su sıkması ve özel harekat ekiplerinin içeriye girmesiyle 4 saat sonra etkisiz hale getirildi.

Olay, merkez Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi Mucur Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Erzurum’da motor ustası olan İ.G. (42), Bursa’daki babası ile telefonda para yüzünden tartışmaya başladı. Telefonu kapattıktan sonra 2 çocuğu ve eşini Horasan’a bırakan İ.G., Bursa’daki baba ocağına geldi. 2 silahı ile birlikte babasını rehin alan İ.G., babasının biriktirdiği kutudaki 10 bin lirayı alınca babasını serbest bıraktı. Tek başına evin içinde kalan İ.G., kendisinin Mehdi olduğunu iddia ederek sağa sola ateş etmeye başladı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin “teslim ol” çağrısına şahıs ateş ederek cevap verdi. Evin camından sağa sola ateş eden şahıs, 3 polis memurunun yaralanmasına neden oldu. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri yaralanan polis memurlarını hastaneye kaldırırken, sokakta geniş güvenlik önlemleri alındı. İ.G.’nin bir silahının ise polis ekipleri tarafından arka kapıdan girilerek alındığı ifade edildi.

Şahsın direnmesi üzerine olay yerine Özel Hareket ekipleri sevk edildi. Şahıs ikna çabalarına rağmen olay yerinden polislerin gitmesini istedi. Bir süre sonra babasının otomobiline zarar verip, ateşe vermek isteyen şahıs, mutfak tüpünü de camdan dışarıya çıkarttı. Bunun üzerine mahalleye gelen itfaiye ekipleri, şahsa tazyikli su sıktı. Geniş güvenlik önlemleri alarak arka ve ön kapıdan içeriye giren Özel Harekat ekipleri, şahsı 4 saatlik uğraşın ardından etkisiz hale getirdi.

İ.G.’nin daha önce Bursa’da yaşadığı ve Devlet Hastanesi’nde psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi. Gözaltına alınan İ.G., ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Polisin olayla alakalı tahkikatı sürüyor.