Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu’ olarak nitelediği Resim Heykel Müzesi’nden çalınan tablolara ilişkin görüntülere ulaşıldı.

Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nden çalındığı iddia edilen tablolarla ilgili açılan soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen 9 kişiden 3’ü tutuklanmıştı. Kültür ve Turizm Bakanı Çelik’in ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu’ olarak nitelediği Resim Heykel Müzesi’nden çalınan tablolara ilişkin görüntülere ulaşıldı.

Bakan Çelik, Resim Heykel Müzesi’nden çalınan tablolara ilişkin yaptığı açıklamada, “Çalınan eserlerin hepsi halkın malıdır, Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak değeridir. Bunların hepsini geri istiyoruz. Ne pahasına olursa olsun, nereye kadar giderse gitsin ve ucu kime dokunursa dokunsun sonuna kadar gideceğiz“ ifadelerini kullanmıştı.

Resim Heykel Müzesi’nden çalındığı iddia edilen 302 kayıp eserden yürütülen soruşturma kapsamında geçen yıl 43, geçen hafta ise 17’sinin bulunması ile toplam 60 adet tablo bulundu. Kayıp olan 302 eserden 120’sinin tablo, diğerlerinin ise farklı sanatsal objeler olduğu kaydedildi. Son olarak yapılan operasyon kapsamında ele geçirilen 17 tablodan bazıları ise şöyle:

“Feyhaman Duran- Ömeriye Camii

Halil Paşa-Yalılar

Halil Paşa- Manzara

Hasan Vecihi Bereketoğlu- Manzara

Süleyman Seyit-Manzara

Hoca Ali Rıza- Sultan Çayırında

Hoca Ali Rıza-Beykoz Çayırında”