17 Aralık soruşturması için TBMM’den oluşturulan soruşturma komisyonu Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda çalışmalarına başladı. 17 Aralık soruşturmasının şüphelilerinden Rıza Sarraf, adliyeye gelerek ifade verdi.

TBMM’de 4 eski bakanla ilgili ‘yolsuzluk’ iddiaları araştırmak üzere kurulan soruşturma komisyonu Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda çalışmalarına başladı. İşadamı Rıza Sarraf bugün adliyeye gelerek komisyona ifade verdi.

TBMM’de kurulan soruşturma komisyonu iki AK Partili ve bir CHP’li milletvekilinden oluşuyor. Komisyon dosyadaki ismi geçen isimlerden eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler ve dosyada adı geçenlerden Rüçhan Bayar’ın ifadesini aldı.

Bugün öğleden sonra ifade vermek üzere Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Rıza Sarraf, içeride yaklaşık 15 dakika kaldı. Sarraf adliye otoparkından aracıyla ayrılırken, ifadesinde komisyonun sorularını yanıtlayıp yanıtlamadığı bilinmiyor.

17 Aralık soruşturmasına geçtiğimiz hafta takipsizlik kararı verilmişti. Rıza Sarraf, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan ve eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın da bulunduğu 53 kişi hakkında delillerin usulsüz toplandığı, herhangi bir örgüte rastlanılmadığı ve suç unsurunun oluşmadığı gerekçesiyle şüphelilerin yargılanmasına gerek görmemişti.