İstanbul Kadiköy’de sahte belgelerle bir bankadan 20 bin lira kredi çeken 5 kişi, ikinci işlerinde suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kazım S. daha önce cezaevinde tanıştığı bir arkadaşına sahte belgelerle nasıl bankadan kredi çekileceği fikrini paylaştı. Arkadaşı da sahte bir kimlik yapıp kredi çekebileceğini söyleyip kendisine bir telefon numarası verdi. Kazım S. cezaevinden çıktıktan sonra araştırma yapmaya başladı. Maddi hasarlı bir trafik kazası geçiren Kazım S., trafik kazası tutanağında adı geçen Mahir Y.’nin kimlik bilgilerini kullanarak sahte bir kimlik çıkarıp Karabük’ten İstanbul’a geldi.

İstanbul’a geldikten sonra Kazım S., kendisine daha önce arkadaşı tarafından verilen telefon numarası sahibi ve sahte belgelerle kredi çekme işleriyle uğraşan Mehmet G.’yi arayıp durumu anlattı. Mehmet G. ise kendisine yüzde 20 komisyon karşılığında kredi çıkaracağını söyledi. Şartları kabul eden Kazım S., Mehmet G.’ye kimlik bilgilerini gönderdi. Bu iş için Karabük’ten İstanbul’a gelen Kazım S., Mehmet G.’nin ekibi tarafından Kadıköy’de karşılanarak ofise götürüldü. Kazım S., önceden bilgilerini faksladığı için ofiste kendisinin Kadıköy’de bir iş yerinde çalıştığına dair hazırlanan evraklar verildi ve ardından ikameti de İstanbul’a aldırıldı. Böylece kredinin çıkması için tüm resmi şartlar yerine getirildikten sonra iki özel bankaya evraklar verildi. Bankanın şüpheye düşüp soru sorması ihtimaline karşı önlem alındı. Buna göre Kazım S., tekrar ofise götürülüp kendisine yeni bilgiler anlatıldı ve bunları ezberlenmesi telkin edildi.

Kazım S., birinci bankadan başarılı bir şekilde 20 bin TL kredi çekti. Ancak Kazım S .’nin kimlik bilgilerinden ikinci banka şüphelenip polise haber verdi. İhbarı değerlendiren polis ekipleri bankaya gelerek tedbir aldı. Ardından banka yetkilileri şüpheli şahıslara ‘krediniz çıktı’ diye haber verdi. Krediyi çekmek için bankaya gelen ve vezneden parayı çeken zanlılar suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan operasyonda sahte kimlik kullanıp bankadan para çeken Kazım S., bankada ona yardımcı olan Osman M., Mehmet G., Ahmet Ö. Ve Sami Kırıt isimli 5 kişi gözaltına alındı. Zanlıların emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edildiği belirtildi.