Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, yılbaşına hazırlık yapıldığı tespit edilen 4 sahte içki imalathanesi ile 17 ayrı adrese operasyon düzenleyerek gözaltına aldığı 13 kişi adliyeye sevk edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte içki üreterek piyasaya süren bir şebekeyi teknik ve fiziki takibe aldı. Ekipler, şebekenin İstanbul’dan içkinin ham maddesini getirdikleri, Adana’da bulunan 4 imalathanede şişelediği ve lüks mekanlara “Yurt dışından kaçak getirdik” diyerek sattıklarını tespit etti.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 3 ay süren takibin ardından operasyon için düğmeye bastı. Özel Harekat, Terörle Mücadele, Çevik Kuvvet ve Asayiş ekiplerinin de katıldığı operasyona helikopter de havadan destek verdi. 17 adrese şafak vakti giren ekipler, 13 kişiyi gözaltına aldı. İmalathanelerde yapılan aramada ise satışa hazır 5 bin şişe içki, yaklaşık 4 bin boş şişe, 2 bin litre içki yapımında kullanılan ham madde ve çok sayıda içki markalarının etiketleri ile şişe kapakları ele geçirildi. Zanlıların emniyetteki sorgusu bugün tamamlanarak adliyeye sevk edildi.

Bu arada, söz konusu sahte içki şebekesi ile ilgili olarak daha önce ara yakalama kararı ile gözaltına alınan 15 kişiden 4’ünün tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.