Bursa’da kendisini sahte polis olarak tanıtan şahsa inanan bir kişi, 5 bin 900 lirasından oldu.

Edinilen bilgiye göre, Mustafakemalpaşa ilçesinde ikamet eden İ.Ş.’yi arayan bir kişi kendisini polis olarak tanıttı. Kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini bununla ilgili İ.Ş.’ye yardımcı olacağını iddia eden sahte polis, şahıstan vereceği hesaba para yatırmasını istedi. Bunun üzerine sahte polise inanan İ.Ş., bankadan çektiği 5 bin 900 lirasını yatırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan İ.Ş., Mustafakemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu.

İnegöl ilçesinde meydana gelen bir başka olayda ise, L.K.’yı telefonla arayan bir kişi kendisini banka görevlisi olarak tanıttı. L.K.’nın kredi kartı numarasını ve şifresini alan şahıs hesaptan bin 250 lira para çekti. Cep telefonuna gelen mesajla dolandırıldığını anlayan L.K., polise müracaat etti.

Gemlik ilçesinde ikamet eden A.G.M.’yi de arayan sahte polisin numarası bu sefer tutmadı. Sahte polise inanmayan A.G.M., Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu.

Gemlik ilçesinde ikamet eden S.Ç., ise e-posta adresi ve sosyal paylaşım sitesinde bulunan profil sayfasının çalındığını iddia ederek polise müracaat etti.

Polisin, olaylarla alakalı tahkikatı devam ediyor.