Samsun Adalet Sarayında, eski cinayet davası nedeniyle duruşma öncesi iki grup arasında silahlı kavga çıktı. Polisin de havaya ateş açtığı olayda 1 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun’da 7 Nisan 2017 tarihinde Hastanebaşı Mahallesi Olgun Sokak’ta meydana gelen olayda, Bahar A. ismindeki bir kadın, Oral K. ve Burak Y. adındaki 2 kişiyi silahla vurmuş ve başından vurulan Burak Y. hayatını kaybetmişti. Olayın ardından 2 kişiyi vuran ve 1 kişinin de ölmesine sebep olan Bahar A., gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Polis, olayla ilgisi olduğu öne sürülen Bahar A.’nın kardeşi Engin K. ve amcasının oğlu olan 27 yaşındaki Hakan K.’yı da gözaltına almıştı. Olayı gerçekleştiren zanlı Bahar A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

7 Nisan’da gerçekleşen cinayet olayıyla ilgili haklarında dava açılan 2 grup duruşma için bugün Samsun Adliyesine geldi. Yapılacak olan duruşma öncesi 2 grup arasında adliye girişinde silahlı kavga çıktı. Kavgada belindeki silahı çıkartan Bahar A.’nın kardeşi Engin K., karşı tarafa ateş açtı. 2 el ateş eden Engin K.’nın silahından çıkan mermilerin hedefi olan Recep K., sol bacağından vurularak yaralandı.

Polisler havaya ateş açtı

Silahlı kavgayı önlemek için Samsun Adliyesinde görevli olan polisler ve özel harekat ekipleri havaya 2 el ateş etti. Silahla yaralama olayını gerçekleştiren Engin K.’yı etkisiz hale getiren ekipler, suç aletiyle birlikte şüpheliyi gözaltına aldı. Olayda yaralanan Recep K. ise olay yerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Polis olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.