Samsun’un Havza ilçesinde meydana gelen 2 ayrı olayda 2 kişi kendilerini polis ve başkomiser olarak tanıtan dolandırıcının tuzağına düşerek verilen hesaplara toplam 42 bin lira havale ettiler.

Edinilen bilgiye göre, İnönü Mahallesi’nde meydana gelen olayda, kimliği belirsiz bir kişinin cep telefonundan aradığı Ali D.’yi(75) kendini polis olarak tanıtıp kandırıp korkutarak verdiği sebep numarasına 30 bin lira para havale ettirdi. Dolandırıldığını anlayan Ali D., polise şikayette bulundu. Polis yaptığı araştırma sonucu para yatırılan hesabın Kayseri nüfusuna kayıtlı Mehmet Ş.D. olduğunu tespit etti.

Beşpelit Mahallesi’nde ise kendini başkomiser olarak tanıtan bir kişi cep telefonundan aradığı Faruk B.’ye (61), terör örgütünün kimlik bilgilerini kullandığını ileri sürüp kandırıp korkutarak verdiği hesap numarasına 12 bin lira para havale ettirdi. Dolandırıldığını anlayan Faruk B., polise şikayette bulundu. Polis yaptığı araştırma sonucu para yatırılan hesabın Gaziantep nüfusuna kayıtlı İsmail B.(24) olduğunu belirledi.

Meydana gelen 2 ayrı dolandırıcılık olayıyla ilgili soruşturma devam ediyor.