Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Genişletilmiş Adli Kolluk Toplantısı" düzenlendi.

Samsun Adalet Sarayı toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Sahil Güvenlik Komutanı Albay Murat Özer, Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Jandarma Komutanı Albay Hacı Demirezen, Samsun Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, Gümrük Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü personeli katıldı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun yaptığı açılış konuşmasında, "Aslında uzun süre yapmayı düşündüğümüz bu konuda ön çalışması yapılan adli kolluk birimleriyle düzenlenmesini arzuladığımız, toplantımızın sanırım üçüncüsü. Bu biraz da geç kaldı. Bunu daha önce yapma arzusundaydık ama belli nedenlerle bu güne kadar uzadı. Arzumun bundan sonra bu tür toplantıların daha sok ve dama verimli şekilde dönüştürülmesi. Bu sefer çalışmamızı bir başlangıç olarak kabul ediyorum. Aslında daha önce 2 kere yapıldığı halde niye başlangıç diyoruz. Çünkü, yaptığımız çalışmaları hayata geçiremediğimiz için. Sağlıklı bir şekilde hayata geçiremediğimizi tespit etti. Bundan sonra daha düzelir ve daha sağlıklı bir çalışma yaparız" dedi.

Başsavcı Tosun, "Toplantılarının ana konusunun Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmesi gereken soruşturma evraklarının adli kolluk birimleri ve diğer yardımcı kolluk birimleri tarafından ne şekilde sağlıklı yürütebileceği hususunda yaptığımız ve belli suç türlerine yönelik çalışmaların kendi bünyemizde kısaca derledik topladık bir program dahilinde hazırladık. Bunlar, mal varlığına karşı işlenen suçlar, kamu güvenliğine karşı işlenen suçlar olan sahtecilik ve dolandırıcılık gibi, aile içi şiddet ve kadına karşı işlenen suçlar, ateşli silahlarla işlenen suçlar, uzlaşma kapsamında kalan, bilişim alanındaki suçlar ve uyuşturucu suçları ve bunun dışındaki genel soruşturma kapsamında kalan suçlar konusunda bir çalışmalar yapılmış. Benden önceki arkadaşlar da güzel çalışmalar yapmış ancak bir türlü hayatı geçirilememiş. Bu konuda hem nöbetçi cumhuriyet savcısı arkadaşlarımız, hem de adli kolluk birimleri arasında gerekli gereksiz bir yığın telefon trafiğine muhatap oluyoruz. Oysa, şu anda elimizde mevcut ve kolluk birimlerimize dağıtacağımız iş adımları listemize göre, hareket edilebilse belli bir yığın gereksi görüşme yazışmaları önlemiş olacağız. Hem soruşturma evrakı sağlık bir şekilde tamamlamak, hem de gecenin ikisinde, üçünde, beşinde birbirini kimse rahatsız etmeyecek. Amacımız bu. Bu anlamda her birimde görevli arkadaşlarımızdan bir temsilci olarak bir cumhuriyet savcısı arkadaşımız kısa sunumlar yapacak. Kolluk evraklarıyla da ilgili olarak iki cumhuriyet savcımız konuşma yapacak" diye konuştu.

Toplantıya Cumhuriyet Savcıları Emin Karagişi, Salih Gözen, Vedat Soğukpınar, Yakup Aydın, M.Ali Karaaslan, Sacit Akdağ, Uğur Sürmeli, Mustafa Bolat ve Ersin Bölükbaş konuşmacı olarak katıldı.