Adana’da 8 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan eski sevgilisini olayın zanlısı oğlunu korumak için kendisinin öldürdüğünü ileri süren şarkıcı Asuman K.’nin "Oğlum çok küçük cezaevinde kalamaz korkar" dediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesi, Yenibaraj Mahallesi’nde 9 Kasım 2014 günü meydana geldi. İddiaya göre, akşam saat 19.30 gibi Yeni Baraj Mahallesi 68050 Sokak Sezer 2 Sitesi’nde bir dairede komşular kavga sesi duydu. Bir süre sonra ise 2 kadın bir erkeğin koşarak otomobile binip hızla uzaklaştığını gördü. Bunun üzerine vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen polis 3. kata çıktığında Bilal Ayyıldız’ı (23) kanlar içinde buldu. Hemen ambulans çağrılıp yaralı Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak olaydan 2 saat sonra Ayyıldız hayatını kaybetti. Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektifleri olay yerine gelip evden en son koşarak Ayyıldız’ın kendisini terk eden sevgilisi şarkıcı Asuman K. (37), annesi Makbule K. (60) ve Asuman K.’nin 14 yaşındaki oğlu S.A.’nın olduğunu bunların da Erdi Ö.’nün sürdüğü otomobil ile evden ayrıldığını belirledi. Polis yaptığı kamera incelemelerinde bu 4 şahsın Ankara’ya gittiğini belirleyerek, onları Gölbaşı’nda yakaladı.

"AYRILINCA BARDAN OĞLUMU KAÇIRDI ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ"

Gece yarısı polis tarafından Adana Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen zanlıların sorgusu devam ediyor. S.A.’nın yaşı küçük olduğu için çocuk şube müdürlüğüne teslim edilerek psikolog eşliğinde ifadesi alınmaya başlandı. Bu arada Asuman K. barlarda bir geceliği 500 lira karşılığında sahne alarak şarkı söylediğini, Bilal Ayyıldız ile de barda tanıştığını ve sevgili olduklarını, daha sonra ev kiralayarak birlikte kalmaya başladıklarını belirtti. Asuman K’nin, "Uzun süre sevgili olduk ancak son zamanlarda kazandığım bütün parayı istemeye başladı. Ben bunu kabul etmeyince de bana, ’benim için çalışacaksın’ dedi. Ben de ilişkinin böyle yürümeyeceğini ayrılmak istediğimi söyledim. ’Beni bırakırsan seni öldürürüm’ diye tehdit etti. En sonda bara gelerek oğlumu kaçırıp bana telefon açarak, ’oğlun bende benimle birlikte, bana çalışmazsan oğlun ölür’ dedi. Ben de ona çalışıyormuş gibi yapıp oğlumu kurtardım" dediği öğrenildi.

"EVDE OLMADIĞINI ÖĞRENİNCE EŞYALARIMIZI ALMAYA GİTTİK"

Bilal Ayyıldız’a para yedirmemek için ondan ayrılmayı kafaya koyduğunu bu nedenle kapının kilidini değiştirdiğini ancak buna rağmen korktuğunu belirten Asuman K.’nin,"Gizlice oğlum, annem ve ben eve gelip eşyalarımızı toplayıp bir süre Ankara’ya gidecektik. Bunun için önce Bilal’in arkadaşını arayıp benim evde olup olmadığını sordum arkadaşı evde olmadığını söyledi. Bu nedenle hemen 2-3 gündür yanında kaldığımız şoför Erdi ile birlikte eve geldik. Ben ve annem eşyaları almak için eve çıktık. Asansör ile çıktım kapıya anahtarı soktum ama açılmadı. Bilal’in içeride olacağından şüphelenip annemle kapının önünden ayrılmak istedim ama Bilal çıktı ve tartışma başladı" dediği belirtildi.

"OĞLUM BIÇAĞI ÇIKARIP RASTGELE SALLADI, BİLAL YARALANDI"

Bu sırada oğlunun da otomobilden inerek çok sevdiği laptopunu almak için yanlarına geldiğini anlatan Asuman K.’nin "Oğlum geldiğinde bizim tartışmamızı gördü. Biz arkamızı dönüp asansöre binip gitmek istedik. En arkada oğlum kaldı, Bilal oğlumun arkasından tutup çekti. Oğlum da cebindeki bıçağı çıkartıp rastgele salladı. Bilal yaralandı biz de kaçtık. Daha sonra içeri girmiş ve orada ölmüş. Otomobil ile Ankara’ya gittik burada polisler bizi yakaladı" dediği öğrenildi.

OĞLUNU KORUMAK İÇİN KENDİSİNİN ÖLDÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ

Asuman K. yakalandıktan sonra polise verdiği ilk ifadede, Bilal Ayyıldız’ı oğlunu korumak için kendisinin öldürdüğünü söyledi. Ancak 14 yaşındaki S.A. çocuk psikolog eşliğinde alınan ifadesinde olayı bütün çıplaklığıyla anlatarak, "Bilal Ayyıldız’ı annem değil ben öldürdüm, annemi sürekli rahatsız ediyordu, ben onu bıçaklamasam o bizi öldürecekti" diye ifade verdi. Anne Asuman K. bunun üzerine cinayeti oğlunun işlediğini kabul ederek, "Oğlum çok küçük cezaevinde kalamaz korkar, orada nasıl duracak" diye ağladığı öğrenildi.

Zanlıların bugün adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.