İstanbul Adliyesi bünyesinde Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’ndaki 14 savcıya hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Anadolu Adliyesi 14. Sulh Hukuk Mahkemesi Hâkimi Sevgi Övüç’ün yargılanmasına başlandı.

İstanbul Adliyesi bünyesinde kurulan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’na atanan 14 savcıya ilişkin “adalet.org” adlı sitede "Hırsızlık ve yolsuzlukları kapatmak için 14 savcı az değil mi" yazan Hakim Övüç’ten bazı savcılar şikayetçi olmuştu. Şikayetlerin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakim Övüç hakkında ‘Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret’ suçlamasıyla dava açılmıştı.

Hakim Övüç’ün bir yıldan az olmamak üzere hapis istemiyle yargılandığı davanın görülmesine İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmada sanık Hakim Sevgi Övüç hazır bulunurken, Övünç’e destek için birçok hakim, savcı ve avukat duruşmaya katıldı.

Duruşmaya müşteki olan Terör Suçlarından Sorumlu Başsavcı vekili Orhan Kapıcı, savcılar Fuzuli Aydoğdu, İsmail Uçar ve İrfan Fidan katılmadı.

Mahkeme başkanı Alev Menteş’in mazeret bildirerek katılmadığı duruşmaya İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Canel Rüzgar başkanlık etti.

Başkan Rüzgar, ‘Geçici olarak duruşmaya girdiği ve karar vermeyeceğini’ söylemesi üzerine avukatlar tepki gösterdi.

Söz alan sanık hakim Övüç’ün avukatı Bahri Belen, “Davayla ilgili kararı verecek heyet önünde savunma yapacağız. Bu nedenle şu an savunma yapmak istemiyoruz” dedi.

Mahkeme Başkanı, sanık hakim Övüç’e de savunma yapıp, yapmayacağını sordu. Hakim Övünç, “Geçici heyet çıktığından savunmamı asıl heyetin önünde yapmak istiyorum” diye konuştu.

Avukat Elkan Albayrak da, duruşmanın tek celsede bitmesi için şikayetçilerin hazır edilmesini talep etti.

Mahkeme müşteki savcıların duruşma gününden haberdar edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.