Şebinkarahisar karayolu 5 saat trafiğe kapalı kaldı.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde şiddetli yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece saatlerinde şiddetlenen yağış; Giresun, Gümüşhane, Trabzon ve Rize’de etkili oldu. Yağış bazı yerleşim birimlerinde taşkın ve su baskınlarıyla heyelana yol açarken; bazı yollar kapandı, insanlar mahsur kaldı, enerji nakil hatlarındaki kopmalar nedeniyle elektrikler kesildi.

Giresun’un Dereli ilçesine 5 kilometre uzaklıkta bulunan HES inşaatının tünelindeki sular karayolunu tahrip ederken, ilçeye ulaşım kapandı. Yapılan çalışmalar neticesinde Giresun-Şebinkarahisar karayolu kontrollü olarak trafiğe açıldı.

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gece saat 03.00’ten itibaren etkili olan sağanak yağış sonrası Dereli’ye 5 kilometre uzaklıktaki yeni yapılan HES inşaatındaki su tünelinin çıkışından çıkan sular karayoluna taştı. Yaklaşık 5 saat ulaşıma kapanan yol Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerince açıldı. Trafik polis ve jandarma ekiplerince kontrollü olarak akmaya başladı. HES’in santral binalarında yıkımlar oluştu. Sağanak yağış hala devam ediyor. Mal kayıpları var ama can kaybının olmaması olaydaki tek sevindirici unsur. Bölgede tedbirler alınıyor” dedi.