Kütahya Tavşanlı’da bir grup öğrencinin öğretmenlerine uyguladığı şiddet eğitim camiasını ayağa kaldırdı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan eğitimciler, "Bu vahim olayı kınıyor ve lanetliyoruz. Öğretmen eli öpülesidir, dövülesi değil. Yaşanan menfur olayın takipçisiyiz" dedi.

Tavşanlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde yaşanan olay sonrasında eğitim sendikaları da harekete geçerek tepkilerini dile getirdi. Tavşanlı Eğitim Platformu tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen protesto yürüyüşü ve basın açıklamasına birçok öğretmen destek verdi. İlk olarak Tavşanlı Eğitim Platformu adına basın bildiri okuyan Türk Eğitim Sen Tavşanlı Şube Başkanı Avni Çardak, öğretmenler olarak şiddet olayına karışanları lanetlediklerini söyledi. Avni Çardak, konuşmasında, “Tavşanlı’da Kazım Sezer hocamız kendini bilmez, kalbinde öğretmen sevgisi olmayan öğrenciler tarafından darp edilmiştir. Sebep ise sigara içmek isteyen öğrencilere izin vermemesidir. Bu vahim olayı gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Kazım hocamızın vücudundaki yaraların iyileşip iyileşmeyeceğini zaman gösterecektir ancak kalbimizdeki yara asla iyileşmeyecektir. Bizler görevleri başında daha iyi toplum için çalışırken hak etmediğimiz davranışlara maruz kalıyoruz. Okullarda ve diğer kamu kurumlarında yaşanan olayların üstü, kurum amirlerinin birilerine şirin görünmek amacıyla kapatılıyor. Başımızı kuma gömerek sorunların çözülmesini bekleyemeyiz. Toplum olarak bu şiddete dur demenin zamanı gelmiş ve geçiyordur. Meslek liselerinde öğretmen-öğrenci ilişkisi usta-çırak ilişkisine benzer. Usta eli öpülesidir, dövülesi değil. Kendini bilmezlerin cezasız kalmamasını istiyoruz. Öğretmenler bir paçavra gibi kenara atılmış, etkisizleştirilmiş ve yıpratılmıştır. Disiplin yönetmelikleri çok yetersizdir. Biz bu milleti öğretmenle bir yerlere taşıyacağız. Gelişmişliği eğitim ordusuyla sağlayacağız. Üç gün önce öğretmenler günün kutladık. Bu mudur sizin öğretmen sevginiz? Yazıklar olsun. Eğitim camiası bu olayları sindiremeyecektir. Tavşanlı Cumhuriyet Meydanı’ndan sesleniyoruz. Öğretmenlerin canla başla çalıştığı bir dönemde Bakanlık da eğitim ordusuna destek vermelidir. Şiddet toplumsal bir sorun haline dönüştü, yaşanan olayı şiddetle lanetliyor, hesabının sorulacağını söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan Eğitim Bir Sen Tavşanlı Şube Başkanı Mesut Kocaman ise kültür ve medeniyet vurgusu yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Biz eğitimcilikte örneğimizi Hz. Peygamberimizden alıyoruz. Böyle karakterli bir neslin torunlarıyız. Bu kültürle yeni, erdemli nesilleri oluşturmak için çalışıyoruz. Burada hocamıza atılan tokat, hepimize atılmıştır. Bu medeniyetimize, kültürümüze atılmış bir dayaktır. Bundan dolayı biz gençlerimizi yetiştirirken, geçmişten aldığımız düstur ile hareket edeceğimizi fakat bu tokadın da hesabını soracağımızı ilan ediyoruz. Tavşanlı Eğitim Platformu olarak buraya siyaset yapmaya gelmedik. Burada yaşanan şiddetin hesabını sormaya geldik. Susmadık ve susmayacağız.”

Bu arada Kütahya’dan Tavşanlı’ya gelerek eğitim camiasına destek veren Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Karabekir de yaşanan olaydan duydukları üzüntüyü dile getirerek, "Bu son olsun" mesajını verdi. Karabekir, “Bugün çok üzüntülüyüz. Öğretmenler Günü’nün kutlandığı günlerde yaşanan olay hepimizi derinden etkiledi. Sizlerden isteğim şevkiniz kırılmasın, öğrencilerinizin yanında olun. Bu olay sonrasında tüm öğrencilerimizi aynı kefeye koymayın. Bugün öğretmenimiz bu dayağı atmış olsaydı müfettişler okulda, öğretmenimiz de emniyette ifade veriyor olurdu. Bu son olsun istiyoruz. İdarecilerimiz, Milli Eğitim Müdürlerimiz, Bakanımız, Başbakanımız öğretmenlerin yanında olsun. Bu tokat sadece Kazım hocamıza değil, tüm öğretmenlere atılmıştır. Öğretmen bir bayrak, ezan, vatandır. Bu değerlerine sahip çıkan herkes Kazım hocaya da sahip çıkmalıdır” diye konuştu.