Konya’nın Ereğli ilçesinde, 60 yaşından sonra ehliyet sahibi olan bir kişi, dolandırıldığını iddia ederek yetkililerden yardım istedi.

65 yaşındaki 4 çocuk sahibi İbrahim Gümüşcan, 2010 yılında ehliyet aldığı kurs tarafından icraya verildi. İddiaya göre, senet düzenleyerek sürücü kursuna kayıt yaptıran yaklaşık 220 kişi hakkında, borç bedelini ödemelerine rağmen senetlerin iade edilmemesi üzerine icra takibi başlatıldı.

İcraya verilenler arasında yer alan İbrahim Gümüşcan, altmış yaşından sonra ehliyet almaya karar verdiğini belirterek "Yapılan sınavları başarı ile geçtikten sonra ehliyeti aldım ancak dört yıl sonra sürücü kursundan senedi ödemediğime dair gelen haciz kağıdı ile şok oldum. Bu işle fazla uğraşmayayım dedim ancak kursa yatırdığım 770 lirayı yeniden ödedim. Her para ödememden sonra aynı kurstan başka bir borç daha çıkıyor mağduruz ve yetkililerden bir an önce çare bekliyoruz” dedi.

Ereğli adliyesi önünde toplanan 20 kişinin aynı sorunla karşı karşıya olduğunu söyleyen Gümüşcan, “Konya 2. İcra Müdürlüğüne müracaat ettik fakat davayı kaybettik. Mahkemeye çıktık ve ‘Hakim bey bari bizim durumdan sen anla’ dediğimde, ‘Kusura bakma İbrahim Bey bu parayı ödeyeceksin’ yanıtıyla karşılaştım. Bu sorunumuza bir an önce çözüm bulunsun. Paraları ödüyoruz fakat yine bizleri borçlandırarak haklı çıkıyorlar. Cumhurbaşkanına, Başbakan’a sesleniyorum lütfen bize yardım edin. Keşke ehliyet almasaydım da bisiklete binseydim” diye konuştu.