İzmir’de, seyyar olarak simit satanlara zabıta ekipleri operasyon düzenledi. Operasyonda zabıtanın saldırısına maruz kaldıklarını söyleyen 3 kişi çeşitli şikayetlerle acil servise başvurdu.

İzmir’in Narlıdere ilçesinde seyyar olarak simit satanlara İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri operasyon düzenledi. Operasyon esnasında arbede çıkarken, 3 kişi çeşitli şikayetlerle Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi acil servisine başvurdu.

Olayı haber alır almaz Narlıdere emniyet binasının önünde toplanan öfkeli kalabalık belediye ekiplerine ateş püskürdü.

“POLİS VURSA EYVALLAH DİYECEĞİZ”

Narlıdere Şehitlik Meydanı’nda seyyar satıcılık yapan amcasını 20 zabıtanın aynı anda darp ettiğini iddia eden Cihan Karademir, “Bir baktım 20 kişi amcama saldırıyor. ‘Ne yapıyorsun’ diye tutuyorum ama o direkt boğazıma sarılıyor. Ondan sonra hepsi benim üzerime saldırdı. Adalet mi bu? Darp edildim. Buranın polisi var, memuru var. Neden onları çağırmadan operasyon yapıyorlar. Hadi polis vursa ‘Tamam, eyvallah’ diyeceğiz” dedi.

“HEM DÖVDÜLER HEM GÜLDÜLER”

Narlıdere’de esnaflık yapan Hasan Tunca, geçen hafta iki arabasının zabıtalar tarafından alındığını ve zabıtaların bıçakla, biber gazıyla kendisine saldırdığını iddia ederken, Fettah Alpkaya ise olayı şöyle anlattı; “Zabıtalar adamları tekme tokat dövdü. Her tarafını kırmışlar. Bir zabıta da elinde sigara gülerek bir de alay ederek ‘Büyükşehir’i arayın adam göndersinler’ diyor. Eşkıyalık bu yani. 30 kişi, adamları komalık ettiler.”

“GAZ SIKIP VURDULAR”

Zabıtaların saldırısına uğradığını söyleyen ve tedavi olmak için acil servise başvuran Hıdır Turan da, “Gaz sıkıp vurdular, gaz sıkıp vurdular. Hırsızlık mı yapalım. İnsan gibi söyledik. Bunlar eşkıya yetiştirmiş. Esnaf bizi onların elinden kurtarmasaydı biz ölmüştük” diye konuştu.