Siirt’te geniş güvenlik önlemleri altında Kobani için düzenlenen yürüyüş olaysız sona ererken, Cumhuriyet Caddesi’nde toplanan küçük bir grup, çöp konteynerleriyle caddeyi kapatarak slogan attı.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) öncülüğünde Siirt DBP il binası önünde toplanan grup, Barış Mahallesi’nde Orhan Doğan Parkı’na yürüdü. Yürüyüş öncesi Emniyet Müdürlüğü yetkilisi, HDP İl Başkanı Yılmaz Çınar’a kitlesel yürüyüşte herhangi bir slogan ve molotof atma, Öcalan ve PKK posterinin asılması durumunda müdahale edecekleri uyarısında bulundu. HDP İl Başkanı Çınar ise, grubun slogan atmasının yasak olmadığını ve bunu kendisinin de engel olamayacağını söyledi. Emniyet Müdürlüğü yetkilisi ise, ‘kitleyi kontrol altına alamayacaksanız ne diye burada tuttunuz’ diyerek, müdahale edeceğini söyledi.

POLİSTEN TATLI İKRAMI

Kalabalık grup daha sonra Orhan Doğan Parkı’na kadar slogan atarak yürüdü. Güvenlik güçleri de Orhan Doğan Parkı ile Atatürk anıtı arasında bulunarak askerlik şubesi önünde TOMA ve zırhlı araçlarla bariyer kurarak güvenlik önlemi aldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personelleri, daha sonra güvenlik önlemi alan polise, basın mensuplarına ve yoldan geçen vatandaşlara tatlı ikramında bulundu.

Kalabalık, eylemlerinin ardından sessizce dağılırken, küçük bir grup gösterici ise, slogan atarak Cumhuriyet Caddesi’ne dağıldı. Burada bulunan çöp konteynerlerini yola deviren göstericiler, sonra ara sokaklara dağıldı.