Kaza, saat 03.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi 1. Organize Kavşağı civarında bulunan bir benzinliğin önünde meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet Emin K. (46) idaresindeki 42 ADS 24 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki benzin istasyonunun tabelasına çarptı. 
Çarpmanın şiddetiyle araçta bulunan sürücü Mehmet Emin K. ile birlikte Özgün Umut E. (29) ve ismi öğrenilemeyen bir kişi daha bulundukları yerde sıkıştı. Akaryakıt istasyonu çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiyenin çalışması sonucu sıkıştıkları yerden çıkarılan yaralılar ambulanslara taşındı.
Yaralılardan birinin kendisini ambulansa taşıyan sağlık görevlilerinden sigara istemesi dikkat çekti. Yaralılar daha sonra Beyhekim Devlet Hastanesi’ne ve Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Kazadan sonra otomobilin içinde dolu alkol şişesi olduğu görüldü. Polisin yaptığı incelemelerinin ardından motor kısmından büyük hasar alan otomobil çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.