Küçükçekmece’de elinde bıçakla bir banka şubesini soymaya çalışan zanlı, sivil polis tarafından silahla etkisiz hale getirildi. O anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 17 Kasım’da Küçükçekmece’de bulunan bir banka şubesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, tanınmamak için yüzünü beyaz bir bezle kapatan eli bıçaklı bir şüpheli bankaya geldi. Bankada gişe çalışanını elindeki bıçakla korkutup soygun teşebbüsünde bulunan R.B. (26), amacına ulaşamadan yakalandı. Bankada bulunan Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli sivil polis, durumu fark edince hemen harekete geçti. Elinde silahla şüpheliye yaklaşan polis, şahsı elindeki bıçağı bırakıp teslim olması yönünde uyardı. Bir süre polise direnen şüpheli etkisiz hale getirildi. Soygun yapacağı sırada yakayı ele veren R.B., emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASI TARAFINDAN KAYDEDİLDİ

Soygun girişimi ve zanlının yakalanma anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde yüzünü beyaz bir bezle kapatan eli bıçaklı şüpheli bankaya giriyor. Bankada bir gişeye yaklaşan şüpheli, vatandaşların arasından elindeki bıçakla geçerek, gişe çalışanını korkutmaya çalışıyor. Bu sırada bankada bulunan sivil polis hemen duruma müdahale ediyor. Belindeki silahı çıkaran polis, soyguncuyu teslim olması yönünde uyarıyor. Uyarılara aldırış etmeyen soyguncuyu polis elindeki silahla etkisiz hale getiriyor. Yakalanan şüpheli, bankaya sevk edilen polislerin yardımı ile dışarıya çıkarılıyor.