Adana’da terapi gördüğü ruh sağlığı hastanesine gitmek için evden çıkan şizofreni hastası genç kızdan 10 gündür haber alınamıyor.

Alınan bilgiye göre, yüzde 80 raporu bulunan ağır şizofreni hastası Esra Coşkun (25), 4 Aralık’ta tedavi gördüğü Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gitmek için saat 09.30 sıralarında evden çıktı. Annesi Nilgün Coşkun’u saat 10.30 gibi arayan genç kız, çarşıya giderek telefonuna yeni bir batarya alacağını söyledi. Ancak genç kızdan aradan geçen 10 güne rağmen bir daha haber alınamadı.

"KIZIM SAF, KANDIRMIŞ OLABİLİRLER"

Anne Nilgün Coşkun, kızının hayatından endişe ettiğini belirterek, “Hastaneye terapiye gidip geliyordu. Hastaneden sonra da çarşıya gidecekti. Ama gelmedi. Savcılığa ve emniyete başvurduk. Bir sonuç çıkmadı. 10 gündür bir haber alamıyorum. Daha önce de böyle bir şey olmuştu ama polisler 2 gün içinde bulmuştu. Kızım saf. Onu kandırıp götürmüş olabilirler. 2006’dan beri kızım ilaç kullanıyor. Ama yanında ilacı yok. 9 gündür ilaç kullanamamıştır. Nasıl olduğunu çok merak ediyorum” diye konuştu.

Kızına evine gelmesi için gözyaşı döken acılı anne, “Beni izliyorsa çıksın eve gelsin. Başka bir şey istemiyorum. Onu çok özledim. Kızımı bir an önce bana versinler. Başka bir şey istemiyorum. Valimizden, savcımızdan, emniyet müdürümüzden, kaymakamımızdan yarım istiyorum” dedi.