Kastamonu’da akli dengesi yerinde olmayan bir kişi, soba yakmak istediği esnada yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangında, bir ev kullanılamaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre, Daday ilçesine bağlı Sarpun köyünde Ahmet Bayrak’a ait tek katlı betonarme evde yangın çıktı. Sobadan çıktığı tahmin edilen yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Daday Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne haber verilmesi sonrası olay yerine gelen ekipler, yangına müdahale etti. Uzun uğraşlar sonunda kontrol altına alınabilen yangın, çevre evlere sıçramadan söndürüldü. Yangında, tek katlı ev kullanılamaz hale geldi.

Yangın esnasında Daday Kaymakamı Zafer Sağ ile Daday İlçe Jandarma Komutanı J. Kd Bçvş. Mustafa Gökçen, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Ekiplerden yangın hakkında bilgi alan Kaymakam Zafer Sağ, kış öncesinde evsiz kalan aileye her türlü yardımın yapılacağını söyledi.

Öte yandan, yangının, akli dengesi yerinde olmayan Abdullah Bayrak’ın üşüdüğü için soba yakmak istediği esnada çıktığı belirtildi. Bayrak, sobayı yaktıktan sonra lavaboya gittiğini ve bu esnada sobanın birden alev aldığını kaydetti.