Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir sokak kedisi, kimliği belirsiz kişi tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. Kediyi beslediğini belirten bir vatandaş ise kediyi vuran kişinin bulunup cezalandırılmasını istedi.

Olay, Yokuşbaşı Mahallesi İbrahim Gökbel Caddesi’nde meydana geldi. Sokak kedisi, kimliği belirsiz bir kişi tarafından av tüfeği ile öldürüldü. Mahalle sakinlerinden Şükrü Saim Yücel, sokakta silah sesi duyduğunu ve balkona çıktığında beslediği kedinin evinin bahçesinde can çekiştiğini gördüğünü ifade etti. Olay yerine gelen polis ekipleri, mahalle sakinlerinin ifadesine başvurarak araştırma başlattı.

Şükrü Saim Yücel tarafından poşete konularak veterinere götürülen kedinin vücudunda 19 saçma olduğu tespit edildi. Yaşanan olay karşısında şok olan Yücel, kediyi öldüren kişilerin bir an önce yakalanmasını istedi. Kanuni yollara başvuracağını belirten Yücel şunları söyledi:

“Hayvan hakları birimine de bilgi verdim. Onlar da kendi açısından olayı takip edecek. Ben de olaya neden olan kişilerden şikayetçi olacağım."

Yücel’in haber vermesinin ardından Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu da veterinere geldi. Bu tür olaylara neden olan insanların ceza alması ve ruhsal yönden tedavi edilmesi gerektiğini ifade eden Uslu şu ifadelere yer verdi:

"Bugün bunu kediye yapan, yarın çocuğa, aciz insana da yapar. Bu kişinin mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor. Hem cezalandırılsın hem de tedavi edilsin. Bu nasıl bir vahşet. Küçücük bir kedi ne yapmış olabilir. Bir kediye kızdıysanız su atın korkutun. Bu nasıl bir öfke anlayabilmek mümkün değil."

Veteriner Erkan Sözbilen ise kedinin çekilen röntgeninde 19 saçma görüldüğünü ve ateşli silahla vurulma sonucu öldüğünü ifade etti.