Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde okuyan Sökeli Behiye Kır’dan 16 gündür haber alınamıyor. Kızlarının terör örgütü tarafından kaçırıldığını iddia eden aile, yetkililerden yardım istiyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bu yıl kayıt yaptıran Behiye Kır (19), en son telefon 06 Aralık Cumartesi günü babası Ali Kır ile görüştü. Kızları Behiye ile bir daha görüşemeyen Ali ve Ayşe Kır çifti, geçtiğimiz hafta Van’a giderek çeşitli girişimlerde bulundu. Aydın’a geri dönen baba Ali Kır, kızından haber alamaması üzerine Pazar akşamı tekrar Van’a giderek, kızını aramaya başladı.

Her telefon sesinde kızından gelecek haberi beklediğini söyleyen gözü yaşlı anne Ayşe Kır, “En son 6 Aralık günü babası ile telefonda görüştü, sinemada olduğunu söylemiş. O günden bu güne telefonu kapalı. Emniyet sabırlı olun, bekleyin diyor. Elbette devlete ve emniyete güveniyoruz. Kızım beden hiçbir şeyini gizlemezdi. En son bayramda eve gelmişti. 18 Ekim’de yeniden Van’a döndü. Lise çağında evden okula, okuldan eve gelen ve çok sosyal olmayan bir çocuktu" dedi.

Kaçırılma haberlerini sürekli duyduğunu ve aynı acının kendi başına geldiğini belirten anne Ayşe Kır, “Çocuğumun sağ salim haberini almak istiyorum. 16 gündür uyku, yemek haram oldu sadece kızımın gelecek umuduyla yaşıyorum. Kızımın ne halde olduğunu düşünmekten ayaklarım tutmaz oldu” dedi.

“BÖYLESİ DAHA İYİ OLACAK”

Kayıp Sökeli üniversite öğrencisi Behiye Kır’ın sosyal paylaşım sitesinde 6 Aralık 2014 tarih ve 03.55 saatli gönderisindeki notu ise kafaları karıştırdı. Behiye Kır kendisine ait sayfasında “Böylesi daha iyi olacak eminim” notunu paylaştı. Baba Ali Kır, kızının okulunda arkadaşlarıyla görüştüğünü ve kızının görüştüğü PKK sempatizanı Tuncelili bir gencin de ortada olmayışının PKK ihtimalini güçlendirdiğini söyledi.