Adana’nın Aladağ ilçesinde 11’i çocuk biri yetişkin 12 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasının duruşmasına 10 avukatla katılacak olan Sosyal Haklar Derneği, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle koordinasyon toplantısı yaptı.

Aladağ ilçesinde bir kız öğrenci yurdunda 29 Kasım 2016 tarihinde çıkan yangında 11’i çocuk, biri yetişkin 12 kişi feci şekilde hayatını kaybetti.

Faciada sorumluluğu bulunduğu iddia edilen yurt görevlilerinin yarın Kozan Adliyesi’nde yargılanacağı davanın ilk duruşmasına pek çok dernek avukatı müdahil oldu.

Sosyal Haklar Derneği Adana Şubesi de 10 avukatla duruşmaya katılacaklarını açıklayarak kentteki çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle koordinasyon toplantısı yaptı.

Dernek üyesi Mehmet Ali Gülşen, yangının meydana geldiği günden bu yana hem hayatını kaybeden çocukların ailelerinin hem de yaralanan çocukların yanında olduklarını kaydetti.

Özlem Dündar ise basında yer alan “Aileler şikayetini geri çekti” iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, ölen çocuklar ile yaralı çocukların ailelerinin tamamının sorumlulardan şikayetçi olduğunu aktardı. İlçede yaşayan vatandaşların yetersiz yurt ve yol problemleri nedeniyle bu tarz yurtlara yönlendiğini ifade eden Dündar, yarın yapılacak duruşmada sivil toplum kuruluşlarıyla beraber hazır bulunacaklarını anlattı.

Daha sonra Sosyal Haklar Derneği ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri fikir alışverişinde bulundu.