İsrail’in Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’yı Müslümanların ibadetine kapatıp ardından sadece 55 yaş üstü Müslümanlara tekrar açması, Saadet Partisi (SP) İzmir İl Başkanlığı önünde yapılan protestoyla kınandı.

İsrail’in Kudüs’te bulunan Müslümanların ilk kıblegahı Mescid-i Aksa’yı Müslümanların ibadetine kapatıp ardından sadece 55 yaş üstü kişilere tekrar açması, SP’liler tarafından protesto edildi. Ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile dövizler taşıyan SP’liler, “Kahrolsun İsrail”, “Oluk oluk kan aksa kurtulacak El Aksa”, “Avrupa değil İslam Birliği” ve Mücahit Erbakan” sloganları atarken sık sık tekbir getirdi. Gösteride basın açıklaması yapan SP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Bilal Yıldız, “Mescid-i Aksa 55 yaş üstü Filistinliler için tekrar açılmış olsa da Müslümanlar tepkisiz kaldığı sürece uygulama tekrar denenecek ve belki de kalıcı hale gelecektir. Filistin’le İsrail aynı cümlede bile bir araya gelemez” dedi.

“DİRENÇLERİ BU KARGAŞANIN İÇİNDE DUYULMAMAKTADIR”

Müslümanların ilk kıblegahı Mescid-i Aksa’nın 1967’den bu yana ilk defa ibadete kapatıldığını hatırlatan Yıldız, İsrail’in gelen tepki üzerine yasağı kaldırdığını ancak bu kez de sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini belirtti. Mescid-i Aksa’ya giriş yasağının kaldırıldığı açıklansa da Müslümanların orada namaz kılınmasına engel olunduğunu kaydeden Yıldız, “Mescid-i Aksa’yı yok ederek kendi batıl inançları doğrultusunda kutsal tapınaklarını inşa etmeyi en önemli gayeleri olarak gören işgalci siyonistler, Mescid-i Aksa’nın sahipsiz kaldığını zannederek gözlerini iyice karartmışlardır. Mescid-i Aksa sevdalısı bir avuç müminin dirençleri ise bunca kargaşanın içinde duyulmamaktadır” diye konuştu.

“AYNI CÜMLEDE BİLE BİR ARAYA GELEMEZLER”

Mescid-i Aksa’nın etrafının Yahudi yerleşimciler yerleştirilerek kuşatıldığını ifade eden Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bölgeyi Müslümanlardan arındırma çabasına girişmişlerdir. İlk kıblegahımızı yıkmayı amaçlamaktadırlar. Mescid-i Aksa 55 yaş üstü Filistinliler için tekrar açılmış olsa da Müslümanlar tepkisiz kaldığı sürece uygulama tekrar denenecek ve belki de kalıcı hale gelecektir. Bir avuç inanmış Müslümanın direncinden daha fazlasına ihtiyacımız vardır. Filistin’le İsrail aynı cümlede bile bir araya gelemez. Bu iradeyi ortaya koyabilecek bir sese ve bir güce ihtiyaç var.”