Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde su içmek isteyen Suriye uyruklu bir kişi kanala düşmesi sonucu boğuldu.

Edinilen bilgiye göre, Bozova ilçsesi Arıkok mahallesinde bulunan sulama kanalında su içmek isteyen Suriye uyruklu Hebat Muhammet (17) isimli bir kişi suya düştü. Yüzme bilmediği öğrenilen şahıs, suda çırpınmaya başladı. Çevredeki tarlalarda pamuk toplayan vatandaş tarafından görülen şahıs, bir süre suda çırpınarak gözden kayboldu. Tarladaki vatandaşların yardımıyla bulunarak sudan çıkartılan şahsın, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından öldüğü belirlendi.

Hebat Muhammet’ın yakınları da olay yerine geldi. Cenazeyi teşhis eden annesi ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Şahsın cenazesi otopsi yapılmak Bozova Devlet Hastanesi Morgu’na götürüldü.

Aynı bölgede bir çocuğunu ve yeğenini kaybeden Yaşar Ekinci ise yetkililerin ihmalinden yakındı. Suyun derinliğinin 8 metreye ulaştığını belirten Ekinci, “Bu kanala ızgara yapılmadığı sürece bu ölümler devam edecektir. Bend e iki çocuğumu kendi ellerimle sudan çıkardım. Sulama birliğine söyledim. DSİ’nin üzerine attı. Şikayet ettim, yine bir gelişme olmadı. Izgara olmadığı sürece burada boğulmalar devam eder. Yetkililere sesleniyorum. bu ızgara konusuna çözüm bulunsun” dedi.

Öte yandan halkın tepkisi üzerine kanal kenarlarına kadar getirilen ızgaraların ise paslanmaya ve çürümeye terk edildiği görüldü.