Çorum’da müşteri gibi bindiği taksinin sürücüsünü silah zoruyla gasp eden şahıs, polis ekiplerinin kovalamacısı sonucu kıskıvrak yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, Bahabey Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir taksi durağına gelen O.K.E. (28) adlı zanlı burada bir taksiye müşteri olarak bindi. Hurşit O.’nun kullandığı taksiye binen şahıs bir süre sonra yanında bulunan silahı çıkararak taksicinin parasını gasp etti. Gasp ettiği taksi ile bir süre şehir turu yapan zanlı daha sonra araçtan rast gele havaya ateş açmaya başladı.

Vatandaşların ihbarı üzerine polis ekipleri Hurşit O. yönetimindeki taksiyi takibe aldı. Yaşanan kovalamacanın ardından Hıdırlık Kavşağı’nda durdurulan otomobilde bulunan O.K.E. polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Silahıyla sağa sola rast gele ateş eden ve polise mukavemette bulunan şahıs emniyete getirildi. Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunda adının M.A.E. olduğunu dile getiren şahsın yapılan incelemelerde hakkında çok sayıda kaydı bulunduğu ve gerçek adının O.K.E. olduğu tespit edildi.

O.K.E., ifadesinin alınmasının ardından hakkında "silahlı yağma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, kişi hürriyetinden yoksun bırakma, silahla tehdit, 6b6 sayılı kanunu muhalefet, görevli memuru silahlı mukavemet ve mala zarar verme, başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerini kullanma” suçlarından düzenlenen soruşturma evrakıyla Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.