Savcılık, 15 günlük yasal bekleme süresi içerisinde bebeğe kimsenin sahip çıkmaması üzerine cenazenin mezarlıkta belirlenen boş bir yere gömülmesine karar verdi. Karaman Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü görevlileri cenaze aracı ile Karaman Devlet Hastanesi morgundan aldıkları bebeği defnetmek üzere Hamidiye Mahallesi’ndeki şehir mezarlığına getirdi. Burada görevliler tarafından isimsiz bebek için cenaze namazı kılındı. Kılınan namazın ardından görevliler ölü kız bebeğini kimsesizler mezarlığına dualarla defnetti.

Evde doğum yapıp, bebeği balkona bırakmıştı

Olay geçtiğimiz ay meydana gelmiş, iddiaya göre, 22 yaşındaki H.P. isimli genç kadın, erkek arkadaşından hamile kalmış, 9 ay boyunca hamile olduğunu ailesinden gizledikten sonra doğum sancısının başlaması üzerine kendi başına Karaman Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisine gitmişti. Servisteki hemşirelerin H.P’ye doğumun yaklaştığını söyleyerek kendisini doğumhaneye alacaklarını söylemesi üzerine genç kadın, burada doğum yapmak istemediğini belirterek, kendi isteğiyle servise yatmadığını beyan eden kağıda imza atıp hastaneden ayrılmıştı. Hastaneden evine dönen H.P, gece evindeki odasında bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Genç kadın, bebeğin ağlamaması nedeniyle ölü olarak dünyaya geldiğini düşünerek, çarşafa sarıp poşete koyduktan sonra balkona bıraktı. Doğum nedeniyle ağrıları devam eden genç kadın, iki gün sonra tekrar Karaman Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisine gitti. Durumdan şüphelenen hemşireler olayı polise bildirdi. Polis ise hastane kayıtlarından adres ve telefon bilgilerine ulaştığı genç kadını karakola çağırdı. Babası ile karakola giden kadının, karnının şiş olmamasından doğum yaptığını anlayan polisler bebeği sordu. Genç kadın bebeği ölü olarak doğurduğunu, daha sonra da sardığı çarşafla birlikte poşete koyduktan sonra evin balkonuna bıraktığını söyledi. Eve giden polis ekipleri, balkondaki poşet içerisinde çarşafa sarılı vaziyette bebeğin cesedini bulmuştu. Polis ekiplerince yapılan incelemenin ardından bebeğin cesedi Karaman Devlet Hastanesi morguna kaldırılmış, yapılan ön otopside bebeğin doğduğunda canlı doğduğu belirlenmişti. 

Anneden sonra erkek arkadaşı ile ablası da tutuklandı

Polis, genç kadınla birlikte ailesi ve erkek arkadaşını gözaltına aldı. Emniyette ifadeleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Mahkemede, anne H.P. tutuklanarak Karaman M Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken, ailesi ile erkek arkadaşı serbest bırakıldı. Daha sonra savcının itirazı üzerine kadının ablası H.P. ile erkek arkadaşı R.Y. de tutuklandı.