Şişli’de bulunan yaklaşık 100 yıllık tarihi bina çöktü. Binanın ön cephesi yol üzerinde bulunan bir aracın üzerine düşerken, olay sırasında yolda kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi.

Şişli Kurtuluş’ta Akağalar Caddesi üzerinde bulunan yaklaşık 100 yıllık tarihi bina çöktü. Binanın ön cephesi, park halinde bulunan bir aracın üstüne düştü. Çökmenin etkisiyle aracın ön camlarında çatlaklar oluşurken, aracın kaportası ise ezildi. Binanın ön cephesinin koruma altına alınması ve çökme sırasında cadde üzerinde kimsenin bulunmaması ise olası bir faciayı önledi.

Olay yerine gelen zabıta ekipleri trafiği kontrol altına aldıktan sonra belediye ekipleri, etrafa saçılan moloz ve tahta parçalarını temizledi.

ARAÇ SAHİBİ OLAYA TEPKİ GÖSTERDİ

Olay yerine gelen araç sahibi binanın ön cephesinin aracının üzerine çöktüğünü görünce tepki gösterdi. Yeterli önlemlerin alınmadığını söyleyen araç sahibi Hakan Aşkaya, ’’Bu bina üç seneden beridir böyle duruyor. Bütün mahalle kaç kere ikaz ettiler. Ama tarihi bina olduğu için hiçbir şey yapılmadı. Tarihi binaysa hadi tamam araba önemli değil, yapılır. Burada insanlar var. Çocuklar gelip geçiyor. Bu tarihi bina diye böyle bekletilmesi mi gerekiyor. Zaten yarısı dışarıdaydı” diye konuştu.

Mağdur olduğunu belirten Aşkaya, “Yaralı falan yok ama bir şeyler yapılması için yaralı olması gerekmiyor. Benim arabam gitti. Şimdi biz nereye başvuracağız? Ne yapacağız? Tarihi bina bekleyelim deniliyor. Tarihi binaysa insanların üstüne yıkılması mı gerekiyor?’’ dedi.

Tutanak tutulmasının ardından araç sahibi aracını binanın önünden alarak uzaklaşırken, bazı vatandaşların da yaşananları evlerinin pencerelerinden izlemesi dikkat çekti.