Antalya’nın Taşağıl Mahallesi’nde tarım işçileri arasında yaşanan kavganın faturasını 1 yıldır tarım arazilerinde çalışan Suriyeli tarım işçileri ödedi. Suriyeli işçilerin yaşadığı evler öfkeli halkın saldırısına uğradı.

Edinilen bilgilere göre, Antalya-Manavgat karayolundan Taşağıl istikametine seyir halindeki içerisinde Urfalı işçiler bulunan Fesih Ö. idaresindeki 48 PF 520 plakalı minibüsün üzerinde bulunan merdiven araçtan yola düştü. Arkadan gelmekte olan ve Beşkonak Düzağaçlı tarım işçilerini taşıyan Mehmet K. idaresindeki 07 YNL 96 plakalı minibüs, düşen merdivenden dolayı kaza tehlikesi atlattı. Minibüslerde bulunanlar arasında başlayan tartışmaya olay yerinin yakınında bulunan bazı Urfalı Tarım işçilerinin de karışması sonucunda Beşkonak Düzağaçlı tarım işçilerinden Şaban Ç. (22), Menekşe Ç. (50), Elif F. (52) ile araç sürücüleri Ferhat K. (15) ve Fesih Ö. (21) yaralandı. Urfalı işçilerin bulunduğu aracı kullanan Fesih Ö. Manavgat Devlet Hastanesine, Düzağaçlı tarım işçileri ise Serik Devlet Hastanesine kaldırılırken, 5 yaralı da tedavilerinin ardından taburcu edildi.

SURİYELİLERİN EVLERİNE SALDIRDILAR

Olayın bölgede ‘Suriyeliler, Beşkonaklılara saldırdı’ şeklinde yayılması üzerine Beşkonak ve çevredeki mahallelerin yanı sıra Serik’ten gelen çok sayıda vatandaş, Suriyeli işçilerin yaşadıkları evlere saldırarak, evlerin kapı ve pencerelerini kırdı. Evlerde erkeklerin bulunmaması sadece çocuk ve kadınların bulunması olayların büyümesini engelledi. 1 minibüse taş ve sopalarla zarar verilirken, 1 minibüs ise yakılarak kullanılamaz hale getirildi. Jandarma ekipleri bölgede araçlarında benzin bidonu bulunan 4 kişiyi gözaltına aldı.

Manavgat Merkez ve çevre karakolların yanı sıra Serik ilçesinden gelen Jandarma ekipleri, vatandaşları sakinleştirerek olayların büyümesini önledi. Taşağıl Mahallesindeki Suriyeliler can güvenlikleri açısından araçlarla güvenli bölgelere götürülürken, Jandarma ekiplerinin gün boyunca olayların meydana geldiği bölgelerde önlem alıp devriye görevi yaptığı gözlendi.