İlçe Kaymakamı Fatih Kaşıkcı, Kavaközü köyündeki arama çalışmalarıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, İbrahim Tok'un avlanmak için Cumartesi Yarıkkuyu köyündeki evinden çıktığını söyledi.

O gün akşam üzeri jandarmaya kayıp ihbarı yapıldığını ifade eden Kaşıkcı, şunları kaydetti:

"O günden itibaren arama çalışmaları sürüyor. Jandarma ve AFAD ekipleri, köylüler ile avcı kulüplerinden arkadaşlarla arama çalışmalarını sürdürüyoruz. Maalesef bir sonuç alamadık. Arama çalışmaları hava şartları, arazinin engebeli ve karlı olması sebebiyle yavaş ilerleniyor. Temennimiz bir an evvel arkadaşımızı bulabilmek. Buluncaya kadar çalışmalar devam edecek. Yarın sabah saatlerinde ekipler tekrar çalışmaya başlayacak. Ekipleri bölgeye gruplar halinde dağıtacağız. Olay gününden beri bizzat çalışmaların, koordinasyonun başındayız. Temennimiz kısa sürede bir sonuca ulaşabilmek."

Bu arada, arama çalışmalarına havanın kararması nedeniyle yarın sabaha kadar ara verildi.

Karaman'ın Ayrancı ilçesinde 4 gün önce avlanmaya gideceğini söyleyerek Yarıkkuyu köyündeki evinden ayrılan ve geri dönmeyen İbrahim Tok'un (15) ailesi, durumu jandarmaya bildirmiş, AFAD ekipleri, jandarma ve köylülerle arama çalışması başlatılmıştı.