Konya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atanan, Karaman'da 10 çocuğa cinsel istismarda bulunmaktan yargılanan sınıf öğretmeni 55 yaşındaki Muharrem Büyüktürk'e, ilk celsede 508 yıl 3 ay hapis cezası veren ve cezada indirimde bulunmayan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Kadir Gezici, yine örnek bir karar daha verdi. 
Karaman Merkezde 8 Şubat 2016 günü, İmaret Mahallesi 173 numaralı sokaktaki 2 katlı kerpiç evin 2'nci katında yaşayan 81 yaşındaki Hatice Aksoy ölü olarak bulunmuştu. Karaman Cumhuriyet Savcısı Murat Ünlü ile Karaman Asayiş Şube Müdürlüğü birlikte yürütülen operasyonla 46 yaşındaki Üzeyir Eke cinayet zanlısı olarak kıskıvrak yakalanmıştı. Üzeyir Eke'nin 1999 yılında Karapınar İlçesinde ilkokul 2. sınıfa giden 7 yaşındaki bir erkek çocuğuna cinsel tacizde bulunarak, kafasını taşla ezerek öldürmesinden dolayı Konya ve İzmir cezaevlerinde 11 yıl hapis yaptığı tespit edildi. Şartlı tahliye sonrası hasımlarının Karapınar'da kendisine zarar vereceği korkusuyla Karaman'a geldiği öğrenildi. Eke'nin olay günü birçok evi hırsızlık maksadıyla takip edip gözlediği ve birkaç evde hırsızlığa teşebbüs ettiği ifadelerinde de yer aldı. 
Eke'nin Karaman Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılama neticesinde toplanan deliller ışığında sanığın daha önceden tanımadığı 81 yaşındaki maktülenin suç tarihinde ikametinde yalnız olduğunu gördüğü ve yaşı itibariyle kendisine karşı koyamayacağını ve maktülden eşya veya para yağmalayabileceğini ona karşı cinsel saldırıda bulunabileceğini düşünerek açık olan ikamet kapısından içeri girdikten sonra kapıyı içerden kilitlediği, kendisi ile karşılaştığı maktülden para istediği, olumsuz yanıt alınca maktülenin boğazına tülbent sararak sıkıca asıldığı, aynı zamanda maktulenin kıyafetlerini de çıkararak boğazında sarmış olduğu tülbent ile sıkıp nefes almasını güçleştirdikten sonra zorla ona karşı cebir ve şiddet kullanarak cinsel saldırıda bulunduğu, sanığın cinsel saldırı eylemi sırasında maktulenin boğazından sararak sıktığı tülbentin etkisiyle boğularak öldüğü, sanığın daha sonra maktülenin cep telefonunu ikametinden alarak olay yerinden ayrıldığı sübut bulmuştur. 
Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Kadir Gezici başkanlığında tüm ifadeler ve deliler neticesinde zanlı Üzeyir Eke'nin; Nitelikli kasten adam öldürme eyleminden ağırlaştırılmış müebbet, nitelikli cinsel saldırı suçundan 21 yıl hapis cezasına ve nitelikli yağma suçundan da 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme de hiçbir takdiri indirimde uygulamayarak tek celsede hükmü karar verdi.