Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde çöp konteynerinde ölü bulunan bebeğin annesi, polis ekiplerince yapılan geniş çaplı aramalar sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Y.M. ifadesinde "bebek ölüydü" derken, sağlık görevlileri ise bebeğin kafasında darp izi olduğunu tespit etti. Y.M.’nin bebeği ablasının evinde küvette doğurduğu iddia edildi. Bebeğin bulunduğu çöp konteynerinde ise banyo havlusu, kanlı poşet ve makas bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Kapaklı İsmetpaşa Mahallesi Levent Caddesi 47. Sokak’taki çöp konteynerinde yeni doğmuş bir bebeğe ait ceset bulunmuştu. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, durumu nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’na haber verdi. Çöp konteynerinde yapılan incelemeler sonucunda bebeğin yanında banyo havlusu, kanlı makas ve kanlı poşet bulundu.

Konuyla ilgili geniş çaplı arama çalışması başlatan Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kısa sürede bebeğin annesine ulaştı. Olay yerindeki kamera kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, şüpheli kadının ölü bebeğini sabah saat 07.11’de çöp konteynerine bıraktıktan sonra girdiği siteyi tespit etti. Sitedeki tüm dairelere tek tek giren ekipler, 33 yaşındaki 4 çocuk annesi Y.M.’yi dün gece saat 23.30 sıralarında misafir olarak kaldığı ablasının evinde yakalayarak gözaltına aldı.

PANİĞE KAPILDIĞI İÇİN YAPMIŞ

Edirne’de ikamet ettiği öğrenilen Y.M. adlı şüpheli kadın, iddiaya göre gayri meşru bir ilişki sonucu hamile kalması ve durumunu kimseye anlatamaması sonucu hamileliğinin 7’nci ayında Kapaklı’daki ablasının yanına geldi. Önceki gün kaldığı evin banyosundaki küvette doğum yapan kadın çok korktuğu ve paniğe kapıldığı için bebeği çöp konteynerine attığını söyledi.

Y.M. ifadesinde bebeğin ölü doğduğunu iddia ederken, sağlık görevlileri ise bebeğin kafasında darp izi olduğunu tespit etti. Şüpheli Y.M. öğle saatlerinde mahkemeye sevk edildi.