Adana’da 6 ayda 42. kez tombala baskını yapılan Güven Parti elemanlarının polise yakalanmamak için operasyona çıkan polisi takibe aldığını ve baskını "Gelin arabası yola çıktı, misafirleri alın" şifresi ile bildirdiği ortaya çıktı. Ancak takibi fark eden polisin partilileri atlatarak bir başka ekiple suçüstü baskın yaptığı ortaya çıktı.

Olay, merkez Seyhan ilçesinin Kuruköprü Mahallesinde meydana geldi. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Güven Parti Adana İl Başkanlığı’nda yine tombala oynatıldığı ihbarı alarak 42. kez operasyon yapmak için hazırlık başlattı. Ahlak Büro Amirliği kendi binalarında daha önce takip edildiği için bu kez operasyonu emniyet müdürlüğü binasında planlayıp operasyona buradan çıkmak için plan yaptı.

"YAKALANMAMAK İÇİN POLİSİ TAKİBE ALDILAR"

Ancak tombala oynatırken yakalanmamak için Güven Parti elemanları da polisi takibe aldı. Polisin kendi binasından çıkmayacağını fark eden tombalacılar emniyet müdürlüğü binası ara sokaklarına da elemanlarını otoparkta çalışan eleman olarak yerleştirdi. Bu sayede partililer polis operasyona çıkarken telefonla haber verecekti. Ancak polis, tam operasyona çıkarken bu durumu fark edip elemanı kıskıvrak yakaladı.

"TELEFON DİNLEMESİNE KARŞILIK ŞİFRE KULLANDI"

Yakalanan şahıs ahlak polislerini tanıdığını bu nedenle emniyetin karşısında bekleyerek polisler çıktığında hemen telefonda partiyi arayıp, "Gelin arabası yola çıktı, misafirleri alın" diye haber verdiklerini itiraf etti. Bunun üzerine polis, operasyon için mekan ve zaman değiştirerek düğmeye bastı. Tombala oynayanlar ise gözcüden telefon gelmeyince tombala oynamaya devam ederken şok baskın yedi. Polis binanın etrafını çevirdikten sonra beş polis de kapıyı açtırmak için Güven Parti İl Başkanlığı kapısına geldi. Kapıya vuran polis içeri girmek için bir süre bekledi. Ancak polis kapıyı açtırarak içeri girip tombala oynayanları yakaladı.

"6 AYDA 1 MİLYON 250 BİN LİRA CEZA YAZILDI"

Yapılan 42. operasyon sonucunda yakalanan kişilere Kabahatler Kanunu’na göre 189’ar lira para cezası kesildi. Toplam bu rakam son operasyonla birlikte 1 milyon 250 bin lirayı geride bıraktı. Son operasyonda da 110 kişiye 189’ar lira para cezası verildi. Parti başkanıyla birlikte 10 kişiye adli işlem başlatıldı.

"PARTİ KAPATILAMIYOR"

Güven Parti adı altında tombala oynatan şahısları polis daha önce dernek, lokal ve kooperatif adı altında tombala oynatırken yakalamış buralara yapılan baskın sonucu kumar oynatıldığı gerekçesiyle valilik kararıyla kapatılmıştı. Ancak tombalacılar bunun üzerine valiliğin direkt kapatamayacağı siyasi parti il başkanlığı kurarak nisan ayından itibaren faaliyete başladı. 10 Nisan 2014 günü Türkiye genelinde hiçbir üyesi olmayan Güven Parti İl Başkanlığını alan B.A., burada kumar oynatmaya başladı. Polis, 42. kez baskın yaptı ancak İçişleri Bakanlığı’na yapılan başvuru sonucunda kararı Yargıtay’ın verecek olmasından dolayı polis baskınından saatler sonra partide yine tombala oynatıldı. Resmi kayıtlara göre, Güven Partisi’nin üye sayısı da bulunmuyor. Polis neredeyse haftada bir bu partiye baskın yapıyor. Buna rağmen şahıslar tombala oynamaya devam ediyor.