Adana’da, toz kavgası sonucu komşusunu öldürüp biri çocuk 2 kişiyi de yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık, 29 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Seyhan ilçesi Gülbahçesi mahallesinde oturan İbrahim İmen (30), 9 Şubat 2011’de evinin bulunduğu sokaktaki stabilize yoldan otomobiliyle geçtiği sırada yoldan toz kalktı. Tozun üstüne gelmesine sinirlenen Erkan Baykara (34) ile komşusu İmen arasında tartışma çıktı. Çıkan kavgada aldıkları darbelerle yaralanan İmen ve Baykara, şikayetçi olunca ikisi de çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuklanıp cezaevine konuldu. Yaklaşık iki ay cezaevinde kalan İbrahim İmen ve Erkan Baykara, karşılıklı olarak şikayetlerinden vazgeçince tahliye edildi.

İbrahim İmen, tahliye olduktan sonra Seyhan ilçesi Şakirpaşa mahallesinde ev kiraladı. Ancak akrabalarıyla birlikte 11 Nisan 2011’de eşyalarını kamyona yüklerken İmen ile Baykara ve yakınları arasında yeniden tartışma çıktı. Silahlı kavgaya dönüşen olayda İbrahim İmen ile akrabaları Humman ve Mehmet Salih İmen, tabancayla vurulup yaralandı. Adana Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınan yaralılardan İbrahim İmen bir ay sonra hayatını kaybetti. Tabancayı ateşlediği ileri sürülen Erkan Baykara da kaçarak izini kaybettirdi. Baykara, olaydan bir yıl sonra Mersin’e gitmek üzere bindiği otobüste ’Arif Bayram’ adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakaladı. ’Kasten adam öldürme ve öldürmeye teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıkan Baykara, kavgada kendisine saldırıda bulunulduğunu ve kendini korumak için tabancayı ateşlediğini öne sürerek, “Öldürme amacım yoktu, kendimi savundum. Meşru müdafaa sınırları içerisinde hareket ettim. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, Baykara’yı, İmen’i tahrik altında öldürmekten 12 yıl 11 ay, biri çocuk 2 kişiyi de öldürmeye teşebbüs etmek ve ruhsatsız silah bulundurmaktan 16 yıl 7 ay 5 gün olmak üzere toplam 29 yıl 6 ay 5 gün hapis cezasına çarptırdı.