Ulus’ta iki şahıs, çalıntı olduğu öğrenilen bir ciple cadde üzerindeki sürücülere korku dolu anlar yaşattı. Polis ile şahıslar arasında yaşanan kovalamacada iki araç zarar görürken, kaçan şahıslardan biri yaralı olarak yakalandı.

Olay, saat 13.30 sıralarında Ulus Ahmet Adnan Saygun Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, kimlikleri henüz belirlenemeyen 2 şahıs, çalıntı olduğu iddia edilen 34 HG 5093 plakalı ciple seyir halindeyken, o esnada caddede uygulama yapan polis ekiplerine takıldı. Araması olan cipe trafik polisleri ilk olarak “Dur” ihtarında bulundu. Uyarıyı dikkat almayan şahıslar hızlanarak kaçmaya başladı. Bunun üzerine polis ekipleri ile şahıslar arasında kovalamaca başladı. Süratli oldukları öğrenilen şahıslar, cadde üzerinde trafik olması nedeniyle ters yöne girdi. Sürücüler ters yönden gelen cip karşısında ne yapacaklarını şaşırarak bir anda direksiyonları kaldırıma doğru kırdı. Ters yöne giren cip ise iki araca çarparak ilerlemeye devam etti. Polis ekipleri cipi kovalamaya devam ettiği sırada yakalanacağını anlayan cip sürücü, Akmerkez kavşağından tekrar ters yöne girmek istedi. Ancak cip trafik levhasını ezerek yan yattı. Kaza sonucu cip sürücüsü yaralanırken, yanındaki diğer şahıs kaçtı. Olay yerine gelen polis ekipleri ise yaralı sürücüyü yakaladı. Şahıs, olay yerine ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öte yandan cadde trafiği kaza yapan araç nedeniyle tek şeride düşerek daraldı. Bu esnada İETT aracı kazalı araç nedeniyle caddede ilerleyemedi. Bunun üzerine polis ekipleri el birliğiyle kazalı aracı tutarak kenara çekti. Aracın çekilmesinin ardından İETT yoluna devam etti.

Kaçan cipin kendisine çarptığını ifade eden bir kadın kazazede, “Arnavutköy’den çıktıktan sonra karşıdan Ulus tarafına döndüm. Plakasını alamadığım bir araba üzerime doğru sürdü. Orada bana çarpıp sonra burada siyah araca çarptı. 2 aracın arasından geçmiş, Allahtan aracımızın üstüne çıkmadı. Normal yoldan ilerlerken bir anda benim yoluma girdi. Çok süratliydi, 2 kişilerdi. Birisi ileride takla atmış, biri yakalanmış diğerinin de yaya olarak kaçtığını söylediler” dedi.

Diğer yandan olay yerine olay yeri inceleme ekibi çağrıldı. Polis ekipleri aracına üzerinde inceleme başlatırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını öğrenildi.