Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Mürşitpınar Sınır kapısından Kobani’ye geçerken askerin açtığı ateş sonucu öldürüldüğü ileri sürülen üniversiteli genç kızın, şarapnel parçası ile vurulduğu ortaya çıktı.

Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Kobani’ye geçmek isteyen gruba yönelik müdahalede askeri personel tarafından açılan ateş sonucu Kadriye Ortakaya’nın öldürüldüğü iddiaları yalanlandı. Açıklamada, “Çeşitli basın yayın organlarında 06.11.2014 günü İlimiz Suruç ilçesi sınır hattında, Kobani’ ye geçmek isteyen bir gruba yönelik olarak güvenlik güçlerinin müdahalede bulunması esnasında sınırın Suriye tarafına geçen Kadriye Ortakaya isimli şahsın askeri personelce açılan ateş sonucu yaşamını yitirdiği yönünde haberler yer almıştır. 06.11.2014 günü saat 13.00 sıralarında sınır ihlali yapmaya çalışan bir gruba yönelik askeri personel tarafından gazlı müdahale de bulunulmuş ise de müdahale esnasında ateşli silah kullanıldığına ilişkin asılsız iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

ŞARAPNEL PARÇASI ÖLDÜRDÜ

Açıklamada, Mürşitpınar sınır hattından Suriye’nin Ayn-el Arap (Kobani) bölgesine geçen Ortakaya’nın bölgedeki çatışmalarda yaralandığı ortaya çıktı. Marmara Üniversitesi Kalkınma İktisadı ve İktisadi Büyüme bölümünde okuyan Ortakaya’nın yapılan otopsisinde başına isabet alan şarapnel parçası nedeniyle öldüğü belirlendiği belirtilen açıklamada şu ifadeler de yer aldı;

“Çatışma ortamında hayatını kaybedene Kadriye Ortakaya isimli şahsın cenazesi 07.11.2014 günü saat 02.00 sularında Mürşitpınar sınır kapısında görevli güvenlik kuvvetleri ve maktulenin yakınları ile birlikte ülkemize alınmıştır. Yapılan otopside Ortakaya’ nın muhtemel şarapnel parçası yaralanmasına bağlı yaygın kafatası ve kaide kırıkları ile birlikte beyin harabiyeti ve kanaması sonucu hayatını kaybettiği belirlemiştir. Otopside ateşli silah ürününe rastlanmadığı anlaşılmıştır.”