2006 yılında vefat eden Prof. Orhan Aldıkaçtı’nın kızı Sibel Aldıkaçtı ile iş ortağı Dilek Ayazoğlu’nun geçtiğimiz hafta uğradıkları bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralandıkları ortaya çıktı. Yaralıların tedavisi sürerken saldırgan Y.A’nın tutuklandığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, olay, geçtiğimiz hafta meydana geldi. İddiaya göre, Mecidiyeköy’de bir danışmanlık şirketi bulunan 58 yaşındaki Sibel Aldıkaçtı ile 42 yaşındaki iş ortağı Dilek Ayazoğlu, büroya baskın düzenleyen Y.A’nın bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırının ardından iki kadın hastanede tedavi altına alınırken, saldırgan gözaltına alındı. Eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle mahkemeye başvuran 2 çocuk sahibi Dilek Ayazoğlu’nun mahkeme kararıyla eşini evden uzaklaştırdığı için aralarında husumet bulunduğu öğrenildi.

Y.A’nın saldırı öncesinde sözde boşanma meselesini konuşmak üzere eşiyle ayrı odaya geçtikleri ve bu sırada çıkan tartışmanın ardından önce eşini ardından da olaya müdahale etmek isteyen Sibel Aldıkaçtı’ya da saldırdığı öğrenildi.

Saldırıda Dilek Ayazoğlu’nun vücuduna 6, Aldıkaçtı’nın vücuduna ise 4 bıçak darbesi aldığı tespit edildi. Saldırının ardından ameliyata alınan Dilek Ayazoğlu’nun ağır hasar gören dalağının ise ameliyatla alındığı öğrenildi.

Öte yandan, saldırının ardından olay yerinde gözaltına alınan Y.A’nın, sevk edildiği mahkemece tutuklandığı bildirildi.