Validebağ Korusu yanında bulunan alana yapılan cami inşaatına gelen beton mikserleri tansiyonu yükseltti. Eylemciler ile polis arasında gerginlik yaşanırken, polis eylemcilere biber gazıyla müdahale etti.

Validebağ Korusu yanında bulunan alana yapılan camii inşaatı devam ederken, öğle saatlerinde inşaat alanına gelen beton mikserlerini gören eylemciler, polise zor anlar yaşattı. Eylemciler ve polisler arasında yaşanan gerginlikte 1 kişi gözaltına alındı. Daha sonra eylemci serbest bırakıldı. Olay yerine gelen tiyatro sanatçısı Damla Özen de gazetecilerin çalışmaları görüntülemesi için bir sitenin önüne geldi. Ancak burada polis engeline takılan Özen, polislerle uzun süre tartıştı. Site yöneticisinin de polisleri ikna çabaları sonuç vermedi. Bunun üzerine polislerin olmadığı bir kapıdan giren gazeteciler inşaat alanından görüntü aldı. Beton mikserlerinin çalışmalarıyla caminin temelinin atıldığı ve tel örgülerle inşaat alanının çevrildiği görüldü.

Öte yandan, polis barikatını geçmek isteyen eylemcilere polis müdahalede bulundu. Müdahale sırasında biber gazından etkilenen kadın eylemciler zor anlar yaşadı.