Van’da görevliyken intihar eden Uzman Çavuş Adem Gündoğdu memleketi Giresun’da düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Van İskelesi’nde Cumartesi gecesi babasını arayıp helallik istedikten sonra yaşamına son veren Uzman Çavuş Gündoğdu, Bulancak’ta gözyaşları ile toprağa verildi. Memleketi Bulancak’ta Sarayburnu Camii’nde askeri törenle son yolculuğuna uğurlanan Gündoğdu ailesini ve sevenlerini yasa boğdu.

Bulancak Sarayburnu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından yapılan askeri törenle toprağa verilen Uzman Çavuş Gündoğdu’nun cenazesine Giresun İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy, Giresun İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Mustafa Gezer, Bulancak Özel Harekat Tabur Komutanı Binbaşı Bülent Demir Saban, Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Engin Ozan, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Bulancak Kaymakamı Tayfur Elbasan, Bulancak İlçe Emniyet Müdürü Ali Fuat Yazlak, askeri personel, Uzman Çavuş Gündoğdu’nun ailesi, sevenleri ile Bulancaklı vatandaşlar katıldı.

Uzman Çavuş Gündoğdu’nun babası Paşa Gündoğdu açıklamasında, “Oğlum Adem olaydan iki saat önce beni aradı. ‘Baba hakkını helal et’ dedi. Oğlum neden böyle diyorsun, halledilemeyecek sorun olmaz dedim. ‘Sen bana hakkını helal ediyor musun? Etmiyor musun?’ diye sordu. Ben de ’hakkım helal olsun’ dedim. İki saat sonra bu olayı duyduk, çok üzgünüz. Oğlum insanları çok seven kimseye zararı olmayan bir çocuktu” diye konuştu.