Karaman’da 64 ayrı hırsızlığın şüphelisi 34 yaşındaki Zeynel E. geçtiğimiz günlerde emniyet personelinin sıkı takibi sonrası Hürriyet Mahallesinde bir eve girmek üzereyken tespit ettiler.

Polisleri gören Zeynel E. kovalamacanın ardından üzerinde bulunan silahı ile birlikte kıskıvrak yakalanmıştı. Olay gecesi İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez'de olay mahalline gelerek operasyonla ilgili bilgi de almıştı.

Daha önceden sabıkası olan ve aynı suçlardan dolayı ceza alan zanlının kaldığı evlerde ve otomobilinde yapılan araştırmalarda çalınan çok sayıda altın bilezik, değerli ziynet eşyaları, para, tabanca ve tabancaya ait çok sayıda mermi ele geçirilmişti. Uzun süren sorguların ardından suçunu da itiraf eden zanlı emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek tutuklanma istemi ile nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti. Mahkemeye sevk edilen Zeynel E. burada mahkemece serbest kalırken, Cumhuriyet Savcısı Zeynel E.’nin serbest bırakılmasına itiraz etti. Hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılan Zeynel E. Asayiş Şube ekiplerince tekrar yakalandı. Yeniden adliyeye sevk edilen zanlı tutuklanarak Karaman cezaevine gönderilirken Polisin büyük güvenlik önlemleri alması dikkat çekti.