İzmir’in Bornova ilçesinde, su arıtma tesisleri şantiyesinde vinç kurarken dengesini yitirip düşerek hayatını kaybeden Serkan Gültepe’nin cenazesi kaldırıldı. Gültepe’nin ağabeyi Turan Gültepe, kardeşinin sigortasız çalıştığını ileri sürdü.

Olay, dün sabah Bornova ilçesi Kavaklıdere su arıtma tesisleri şantiyesinde meydana geldi. Gördes barajından gelecek suyu arıttıktan sonra kent merkezine verecek olan su arıtma şantiyesinde vinç kurmaya çıkan Ali Ekber Alaca (37) ve Serkan Gültepe (32) yaklaşık 25 metre yükseklikte olan vinçte çalışmaya başladı. Çalışma sırasında güvenlik kemeri takılı olmayan işçilerden Gültepe beton zemine düşerken, Ali Ekber Alaca da düştüğü sırada vincin demirlerine asılı kaldı.

Serkan Gültepe kaldırıldığı Kemalpaşa Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybederken yaralı olan Alaca da Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

ÖLEN İŞÇİ SİGORTASIZ İDDİASI

Serkan Gültepe, öğle namazını müteakip Çiğli İstasyon Altı Camisinde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Serkan Gültepe’nin ağabeyi Turan Gültepe, kardeşinin işe 1 hafta önce girdiğini ve sigortasının bulunmadığını iddia etti. Serkan Gültepe’nin iki yıl önce evlendiği ve vinç kurulumlarında çalıştığı öğrenildi. Öte yandan vinçten düşen Gültepe ve Alaca’nın çalışma sırasında güvenlik kemerlerinin bulunmadığı ileri sürüldü.